Vészhelyzeti segítségnyújtásra van szükség!

2023. február 6-án hajnalban 7,8 tizedes erősségű földrengés rázta meg Szíriát és Törökországot. Legalább 6.000 ember vesztette életét a természeti katasztrófában Szíriában, és több mint 50.780 Törökországban. 
    

Az UNICEF jelen van a katasztrófa sújtotta térségben, és küzd a gyerekek biztonságáért.

A váratlan természeti csapás és az azt követő utórengések szinte megoldhatatlan helyzet elé állítja azokat a gyermekeket és családokat, akiknek az életét már eddig is súlyosan veszélyeztette a zord tél, a gazdasági válság, és az alapinfrastruktúra hiánya. Most életmentő segítségre van szükségük!
   

 

Kérjük, adományozz, hogy:

Sürgősségi orvosi ellátást és egészségügyi felszerelést biztosíthassunk a sérültek számára.
Meleg ruhát és takarót oszthassunk az otthonaikat elvesztőknek a hideg ellen.
Élelmiszert és biztonságos ivóvizet adhassunk a túlélőknek.
Pszichológiai elsősegélyt nyújthassunk a traumát elszenvedett gyermekeknek, segíthessük az azonosításukat és a családok újraegyesítését.

   

Támogasd Te is a vészhelyzeti munkánkat havi rendszeres adománnyal!

Álmukban érte őket a csapás

“Szívszorítóak a képek, amelyek Szíriából és Törökországból érkeznek” – mondta Catherine Russell, az UNICEF ügyvezető igazgatója. “Az, hogy a földrengés hajnalban csapott le, amikor a gyermekek és családjaik mélyen aludtak, még súlyosabbá tette a helyzetet, és a folyamatos utórengések tovább növelik a kockázat mértékét. Szívünkben és gondolatainkban az érintett gyermekekkel és családokkal vagyunk, különösen azokkal, akik elvesztették szeretteiket, vagy megsérültek. Elsődleges számunkra annak biztosítása, hogy az érintett gyermekek és családok megkapják azt a támogatást, amelyre oly égetően szükségük van.”

SEGÍTEK

Havi rendszeres adományozóként tartós segítséget is nyújthatsz a sürgősségi ellátás mellett

    

SZÍRIÁBAN –  2023-ra 7 millió gyermek szorul humanitárius segítségre az országban. Ezt a helyzetet súlyosbította tovább a végzetes földrengés.

A szíriai gyermekek már a végzetes természeti katasztrófa előtt is a világ egyik legsokrétűbb humanitárius helyzetével néztek szembe. A súlyosbodó gazdasági válság, a több mint egy évtizede zajló fegyveres konfliktus, a helyi ellenségeskedés és a lerombolt infrastruktúra miatt tömegeknek kellett elhagyniuk az otthonaikat, és a lakosság legalább kétharmada segítségre szorul. Az élelmiszerellátás bizonytalansága, az ellenőrizetlen, nem biztonságos vízforrások használata és az iskolai lemorzsolódás a helyi gyerekek mindennapjainak része, mely mind a jelenüket, mind a jövőjüket is bizonytalanná teszi. Emellett a vízben terjedő betegségek is halálos fenyegetést jelentenek a helyi közösségek számára. 2022. szeptember 10-én bejelentették, hogy országos kolerajárvány tört ki, amely Szíria szinte teljes egészén végigsöpört, különösképpen a gyermekek életét veszélyeztetve.

Február 6-án a mentőcsapatok túlélőket keresnek egy összedőlt épület romjai alatt a földrengést követően a szíriai Aleppóban

Otthonok ezreit rombolta le a földrengés, így rengeteg család vált kitetté az időjárás viszontagságainak egy olyan évszakban, amikor a hőmérséklet rendszeresen fagypont alá esik, és nem ritka sem a hóesés, sem a jégeső. A természeti katasztrófában iskolák, kórházak és más egészségügyi intézmények is megrongálódtak vagy megsemmisültek, ami tovább rontja a gyermekek helyzetét az országban.

Legalább 1.800 iskola rongálódott meg vagy dőlt össze Szíriában, és 171 iskolát használnak átmeneti szállásként, ami súlyosan érinti az egyébként is oktatási válsággal küzdő szíriai gyermekeket. Emellett 161 egészségügyi intézmény károsodott az országban, amelyek közül 15 nem tud jelenleg működni. Legalább 121 intézménynek van égető szüksége üzemanyagra a fűtés és az áramellátás biztosítása érdekében, és 112 létesítményben vált súlyossá a gyógyszerhiány. Azonnali cselekvésre van szükség!

SEGÍTEK

TÖRÖKORSZÁGBAN

Több mint 214.000 épület, köztük kórházak, iskolák, és közszolgáltatást nyújtó épületek rongálódtak meg vagy dőltek össze Törökország déli részén a földrengés következtében. Több mint 1,9 millió ember kénytelen átmeneti szálláson vagy sátorban élni. Az UNICEF legalább 277.000 ember számára biztosított higiéniai felszereléseket, takarókat és téli ruhákat. Együttműködünk a török kormánnyal és a katasztrófavédelemmel is a széleskörű humanitárius és anyagi segítségnyújtás megszervezésében.

Az összedőlt és megrongálódott iskolák miatt legalább 4 millió gyermek, köztük 350.000 menekült oktatása van veszélyben. A földrengés után országszerte bezártak az iskolák és az egyetemek, hogy az épületeket menedékként használhassák azok, akik nem térhetnek vissza otthonaikba, és hogy emellett egészségügyi ellátóközpontokat is létesítsenek bennük. Március elsején az érintett iskolák egy része újra kinyitott, és szervezetünk a helyi kormánnyal együttműködve azon dolgozik, hogy minél több gyermek térhessen vissza az iskolapadba. Ennek elősegítésére oktatási központokat létesítünk, és ellátjuk a tanárokat a szükséges felszerelésekkel és tréningekkel. A megszokott iskolai munka mellett nagyon fontos, hogy az elkövetkező időszakban a tanulók a földrengés által okozott traumát is fel tudják dolgozni, amiben oktatóiknak is nagy szerepük lesz. Eddig 87 sátrat állítottunk fel, amelyek minden nap 3.600 gyerek számára szolgálnak tanközpontként.

SEGÍTEK

Minden, amit a rendszeres támogatásról tudni érdemes:

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára. Az ismétlődő fizetés részleteiről itt olvashatsz bővebben: https://unicef.hu/felhasznalasi-feltetelek

 

Az adományozás leggyorsabb módja a bankkártyás támogatás. Az oldal tetejére görgetve először válaszd ki a havi támogatásod összegét. Néhány személyes adatod megadása után kérjük, mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot. Az adatok megadása után az „Adományozok” gombra kattintva átjutsz az OTP Simple-Pay felületére, ahol beregisztrálhatod a bankkártyádat. A sikeres regisztrációt követően emailt kapsz, és az első támogatásod azonnal át is érkezik az UNICEF-hez.

Amennyiben módosítanál az adományod összegén, szüneteltetnéd, vagy leállítanád azt, vagy frissítenéd az elérhetőségeidet, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a +3612014923 számon, vagy emailen keresztül a rendszeresadomany@unicef.hu címen.

Bankkártyacsere vagy számlaváltás esetén a támogatásod megszűnik, mert a beregisztrált bankkártyához kötődik az ismétlődő fizetés. A rendszeres támogatás folytatásához új bankkártyádat akár ezen az oldalon, akár az unicef.hu/segitek-en is újra regisztrálhatod.

A felajánlott havi rendszeres támogatás minden hónap 10-én érkezik meg hozzánk, amennyiben ezt a számlaegyenleged lehetővé teszi. Abban az esetben, ha a támogatás átérkezése sikertelen, a hónap második felében ismét megkíséreljük a megbízás teljesítését. Az adomány célba érésének az a feltétele, hogy az említett időszakok valamelyikében legyen elegendő pénz a regisztrált számlán. Köszönjük, ha erre figyelmet fordítasz! Mindenképpen felvesszük veled a kapcsolatot, ha több hónapig nem érkezik meg a támogatásod.

Szervezetünk különösen nagyra becsüli a rendszeres támogatóit, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat emailben havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről és hazai eseményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad teljes körű tájékoztatást. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot!

Az UNICEF nemzetközi programjairól itt olvashatsz bővebben:

https://unicef.hu/unicef-a-vilagban/

Legfrissebb híreinket itt találod:

https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/

Az adományok eloszlását itt követheted nyomon hónapról hónapra:

https://open.unicef.org/

Nagy örömünkre Etikus Adománygyűjtő Szervezetként vagyunk nyilvántartva, mert elfogadtuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság:    http://www.atlathatosag.eu/#tagok

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK

Lépj velünk kapcsolatba!

E-mail
Telefonszám
Üzenet
Köszönjük, hogy felvetted velünk a kapcsolatot.
Sajnos ez most nem sikerült, kérjük próbáld meg újra.