#FőzzAGYERMEKEKÉRT

2023-as kampányunkhoz itt csatlakozhatsz!

 

Követes adománygyűjtő tevékenységünk első fejezetében közreműködik:

 Fördős Zé és a Street Kitchen

Legújabb kampányunk során azt kérjük Tőled, hogy vendégeld meg barátaidat vagy légy te vendége másoknak, érezzétek magatokat jól, és támogassátok a világ legsebezhetőbb gyermekeit, ahogy Fördős Zé és barátai is teszik!

Mit kell tenned?

1.Regisztrálj a #FőzzAGYERMEKEKÉRT  kampányoldalán!

2.Tűzd ki célod és oszd meg minden lehetséges fórumon, hogy minél többen támogatni tudjanak annak elérésében!

3.Készíts reggelit, főzz ebédet vagy szervezz vacsorát barátaidnak!

4.Élvezzétek a társaságot és legyetek magatokra büszkék, amiért a világ gyermekeit segítitek!

CSATLAKOZZ!

Az adománygyűjtés menete

Gyűjthetsz online és offline is, azaz a #FőzzAGYERMEKEKÉRT oldalán kialakított profiloddal és magán az eseményen is, amit rendezel.

Ha az online felületen gyűjtesz, a profil kialakítása során tűzz ki egy összeget, amivel az UNICEF-et támogatni szeretnéd és kérd barátaidat, hogy a részvételért cserébe az adománygyűjtő felületed ADOMÁNYOZOK gombjára kattintva járuljanak hozzá a vacsorához és egyszersmind a missziódhoz is!

Ha az online gyűjtést választod, a lehetőségek tágabbak: akár több száz fős virtuális vacsorákat is szervezhetsz, vagy az sem gond, ha nem szeretsz főzni, viszont annál jobban szereted a gyerekeket 🙂 és egyáltalán nem is szervezel eseményt, „csak” adományt gyűjtesz.

Ha az általad szervezett eseményen gyűjtesz, kérd barátaidat arra, hogy azt az összeget, amivel hozzájárulnának a vendéglátáshoz – vagy a vásárlásba beszállva vagy a vacsihoz szánt üveg bor árával – hozzák el és dobják a közösbe. (Te majd ezt az összeget töltöd fel később kampányoldaladra.) Ha nem engedheted meg magadnak, hogy a vendéglátás minden költsége rád háruljon, akkor se keseredj: számold ki, mi az az összeg, amiben már benne van mind a vásárlásod ára, mind a támogatás, és egyszerűen „árazd be” a vacsorád.

CSATLAKOZZ!

 

Miért?

A világon élő gyermekek jelentős hányadának táplálkozása helytelen: míg a valahol a megfelelő mennyiségű kalóriahiány okozta súlyos sorvadással (marazmussal) küzdünk, addig máshol az elhízás jelenti a kihívást. Az alultápláltság egyrészt az elégtelen kalóriabevitel okozta “mennyiségi éhezést”, másrészt az esszenciális tápanyag hiányának eredményeként bekövetkező “minőségi éhezést” jelenti.

A krónikus alultápláltság miatt ma mintegy 156 millió 5 évesnél fiatalabb gyermek alulfejlett, azaz alacsonyabb, mint az az életkorának megfelelő lenne. 50 millió gyermeket érint a sorvadás, azaz soványabb, mint azt a magassága indokolná, s egyszersmind 42 millió gyermek túlsúlyos.

A szegény országokban gyermekek millióinak életét követeli az alultápláltság. A világon élő 5 évesnél fiatalabb gyermekek közel felének halálát az alultápláltság okozza. Ezzel egyidejűleg a közepes jövedelmű országokban a gyermekkori túlsúly, illetve elhízás aránya 30%-kal magasabb, mint a gazdag nemzetek esetében.

Évente hárommillió gyermeket veszítünk el a nem megfelelő táplálkozás következményeként.

Tegyünk ellene együtt!

CSATLAKOZZ!

#FőzzAGYERMEKEKÉRT

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek