Híreink

Idén is lehet pályázni a Gyerekbarát Település címre

2016. június 07. 14:03

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány pályázata olyan települési önkormányzatoknak szól, amelyek kötelezettséget vállalnak a gyermekek jogainak kiemelt védelmére. A pályázatok elbírálását egy szakértőkből, civil szervezetek képviselőiből álló Értékelő Bizottság végzi majd az UNICEF Magyar Bizottság koordinációja mellett. Az a három település, aki a feltételeknek a leginkább megfelel pénzbeli támogatást, összesen 2 millió forintot és díszoklevelet kap majd.

A „UNICEF Gyerekbarát Település” címet minden évben három település kaphatja meg.

 „A Gyerekbarát Település legfontosabb célja, hogy a döntéshozók és a társadalom is meghallgassa a gyerekek véleményét és azt maximálisan figyelmembe vegyék az őket érintő döntésekben. Bízunk abban, hogy programunk segítségével az önkormányzatok alapvető működésünk részéve teszik a gyerekek véleményének érvényesítését! Reméljük, hogy idén az értékelő bizottság sok izgalmas pályaműből választhatja ki a díjazásra érdemesnek tartott három települést!”– mondta Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A három nyertes település tavaly Cigánd, Óbuda és Hódmezővásárhely volt.

A pályázatokat a gyermekbarattelepules@unicef.hu e-mail címre, legkésőbb 2016. július 24-éig lehet beküldeni. A nyertes pályázókat 2016. szeptember elején értesítjük majd elektronikus és postai úton is.

„Az „UNICEF Gyermekbarát Település” program részletes pályázati feltételei az alábbi címen érhetőek el: https://unicef.hu/unicef-gyerekbarat-telepules/

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek