Híreink

Lenny Kravitz az UNICEF víz kampányának arca lett

2012. március 13. 11:08

Az UNICEF ezen a héten bejelentette, hogy a világ elérte az ivóvízre vonatkozó Milleniumi Fejlesztési Célt, így már a világ lakosságának 89%-nak biztosított az ellátása. Habár, még mindig 780 millió ember, főleg Ázsiában és a dél-szaharai területeken, Afrikában, nem jut ivóvízhez. Továbbá, megközelítőleg két és fél milliárd ember – nagyrész a fejlődő országok lakossága – nem jut korszerű egészségügyi ellátáshoz. Ezek összességében veszélyt jelentenek a hátramaradó gyermekekre.

Kravitz közszolgálati közleményekben fog megjelenni a Twitteren és a Facebookon azzal az üzenettel, hogy az összes gyermeknek lehet – és kell – biztosítani a tiszta vízhez és a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutást. Kravitz, aki a napokban adta ki legújabb, Black and White America’ című albumát, és aki az ebben a hónapban bemutatásra kerülő ‘Az éhezők viadala’ című filmben szerepel, összefogott az UNICEF-fel annak érdekében, hogy reflektorfénybe helyezzék a Víz Világnapját (március 22.) és egy globális üzenetet közvetítsenek a gyerekek támogatásának, számukra a tiszta víz, és a higiénikus környezet biztosításának fontosságáról.

A nem megfelelő közegészségügy, vízügy és higiénia komoly károsító hatással lehet a gyerek egészségére, gyakran okozva hasmenést, vagy más könnyen megelőzhető betegségeket. A gyerekek, többségben lányok, sokszor nem mennek iskolába, mert ők a felelősek azért, hogy vizet hozzanak a család számára, ami több órát is igénybe vehet. Továbbá, sok iskola nem tud megfelelő és privát higiéniai felszerelést biztosítani a lányok számára, így ők lemorzsolódnak. Biztonságos víz, közegészségügy és higiénia nélkül a fenntartható fejlődés aligha elérhető.

1990 óta az UNICEF, a kormányok és a partnerek több mint 2 milliárd embernek segítettek tisztított vízkészlethez, 1.8 milliárd embernek pedig modernizált egészségügyi ellátáshoz jutni. Ezek az erőfeszítések a kutak fúrásán, és a vízszivattyúk telepítésén kívül kiterjedtek az illemhelyek építésénél a közösségek segítését, és az iskoláskorú gyermekek és az anyák oktatására az életmentő higiénia terén, továbbá közösségek számára a biztonságos ivóvíz és egészségügyi ellátás biztosítására vészhelyzetek esetén.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek