Mi a Gyerekhang?

Ezen a jeles napon felcserélődnek a szerepek, gyerekek veszik át az irányítást a felnőttektől és hallatják a hangjukat az élet minden területén. Megnyílnak azok az ajtók is a gyerekek előtt, amelyeken a hétköznapokban is csak néhány kiválasztott léphet be.

A közélet, a média, az üzleti élet, a kultúra és a szórakoztatóipar számos területén fordított napot tartanak, ahol a fiatalok kipróbálhatják magukat a felnőttek világában. A gyerekek fontosnak, beavatottnak érezhetik magukat, kérdezhetnek és játékos formában sokat tanulhatnak a különleges programok során. A felnőttek új nézőpontból láthatják, újragondolhatják saját munkájukat, népszerűsíthetik az intézményeiket, valamint újra átélhetik a gyerekkor örömeit. A ma gyerekei a jövő vezetői, sokat tanulhatunk tőlük arról, hogy miként látják és formálják majd a világunkat.

 

2018-ban is átveszik az irányítást a gyerekek

2018 november 20-án is ismét felerősödnek a gyerekhangok! Több tucat szervezet, vállalat és sportegyesület jelezte, hogy szeretné a maga módján felhangosítani a gyerekek hangját. Többek között a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos-Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat, a Budapesti Közlekedési Központ, a MÁV és Gyermekvasút, a Budapest Airport, a Fővárosi Állat- és Növénykert, az OTP Bank, a Claas, a NetPincér, az ICO, a Cherrisk, a LEGO Csoport, az Andrássy Élményközpont, a Ferencvárosi Torna Club, a Weco Travel, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Katona József Színház, a Radnóti Színház csatlakozott a programhoz változatos programokkal, de a lista folyamatosan bővül és számos önkormányzat, valamint Spanyolország, Svédország és az USA Nagykövetsége is úgy döntött, hogy támogatja a kezdeményezést.

A város számos pontján UNICEF kékbe öltöznek majd az ikonikus épületek, például a MÜPA és a Clark Hotel. November 20-án az UNICEF fiatal nagykövetei a Parlamentben is megjelennek, majd a gyerekcsoportokat gyerekek vezetik körbe az Országházban.

A Gyerekhang programsorozat részeként az UNICEF Magyarország meghirdette gyerekrajz pályázatát, a legjobb pályaművek citylight és óriásplakát felületeken tűnnek fel november közepétől az országban, a JCDecaux jóvoltából.

Az UNICEF Magyarország arra buzdítja az iskolákat, cégeket, közösségeket, hogy a maguk módján vegyenek részt a Gyerekhang kampányban, ezen a napon öltözzenek kékbe és a fotókat #goblue címkével töltsék fel a közösségi média oldalaikra.

 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek