Felelősen a kora gyermekkorért

Nyertes szervezetek bemutatkozása

Az UNICEF Magyarország a Penny Market támogatásával indított programja közvetlenül a korai fejlesztésben résztvevő szervezetek, végső soron pedig a gyerekek és családjaik számára nyújt támogatást. A korai fejlesztés gyerekek és családok ezrei számára biztosítja, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő képességeket. A program során a területen aktív civil szervezetek pályázhattak anyagi támogatásért, a cél pedig az, hogy a jövőben minél több érintett család és gyermek vehesse igénybe a korai fejlesztéshez köthető szolgáltatásokat.

A pályázat nyertes szervezetei:

A százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület különösen a 2020-ban és utána született kisgyermekek szüleinek körében érzékelt fokozott tanácstalanságot és igényt a segítségre. Az egyesület egyéni tanácsadásokat és fejlesztéseket hajtott végre, összesen 146 gyermek részesült így terápiában.

A szegedi Odú Központ a tapasztalatszerzésre, a közösségi élményekre építette programját és az udvarán a gyerekek komplex személyiségfejlődését segítő játszóteret rendezett be, valamint 30 családot vitt el vadasparki kirándulásra szakértők bevonásával.

A Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja úgynevezett szenzoros kommunikációs csoportok felállításával többek között a különböző állagú, ízű, illatú anyagokkal ismertette meg a kicsiket. A járványhelyzetben az otthoni fejlesztés biztonságát többek között segédanyagokkal, gesztusszótárral, szülőknek szóló tájékoztatókkal segítette.

A Budapesti Korai Fejlesztési Központ a komplex evésterápiás ellátásra koncentrált, hiszen az etetési, táplálási problémák hátterében gyakran koordinációs vagy érzékelési zavarok állnak.

A Vadaskert alapítvány családterápiát biztosított a szakorvosi vélemények szerint erre rászoruló családoknak. Az esetek többségében ADHD-s, vagy autizmusban érintett gyermek szerepelt, és a helyzetet a családok nem tudták megfelelően kezelni.

Ha továbbra is szeretnél értesülni az UNICEF Magyarország hazai és globális tevékenységéről, kövesd Facebook-oldalunkat!

Ne maradj le a további értékes tartalmakról,

kattints ide

Az UNICEF Magyarország további hazai programjairól itt tájékozódhatsz: https://unicef.hu/hazai-programjaink

Ha szívesen támogatnád az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját, itt teheted meg: https://unicef.hu/segitek

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek