Hero video

Fizess elő, hogy a világ egy jobb hely legyen a gyerekek számára!

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy most már a gyermekek jóllétére is előfizethetsz?

Az UNICEF rendszeres támogatójaként, egy kis összeg havi szintű felajánlásával lehetőséget biztosítasz a túlélésre és egy boldog gyermekkorra.

Internet, telefon, tv, applikációk, filmes programok, zenelejátszó, szövegszerkesztő, szinte végtelen a lista… most a gyerekeken a sor! 

Tegyük jobbá együtt a világot!

 

2019-ben már egyre több ember számára válik világossá: segítenünk kell azokon, akik nálunk nehezebb sorsa ítéltettek, rajtuk kívül álló okok miatt. A XXI. század eseményei bebizonyították, hogy globalizált világunkban már egyetlen krízis sincs túl távol tőlünk. Morális kötelességünk tehát cselekedni azokért, akik védtelenek és kiszolgáltatottak. Az UNICEF 190 országban és területen dolgozik azért, hogy minden gyermek számára biztosítottak legyenek a túléléshez és fejlődéshez szükséges körülmények.

Mit jelent adományod a gyermekeknek?

Gyógyszert!

Havi 2000 Ft

50 gyerek kanyaró elleni védőoltását biztosítja

Ivóvizet és higiéniát!

Havi 4000 Ft

400 db víztisztító tablettát és higiéniás eszközöket jelent

Terápiás élelmet!

Havi 6000 Ft

3 életveszélyesen alultáplált gyermek kezelését teszi lehetővé

Oktatást!

Havi 10.000 Ft

egy osztály alapvető tanszereit biztosítja egész éven át

 RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Az UNICEF számára a rendszeres és kiszámítható segítség a legértékesebb támogatási forma:

 

  • mert a forrásokat vészhelyzeti segítésnyújtásra és hosszú távú projektekre is felhasználhatjuk
  • egy katasztrófa esetén 48 órán belül meg tudjuk kezdeni a segélyezési munkálatokat
  • olyan hosszú távú projekteket alakíthatunk ki, mint például egy iskola felállítása és annak működtetése
  • prevenciós és edukációs programokat indíthatunk, amelyekkel küzdhetünk az AIDS, a gyerekházasság és a gyerekmunka ellen.

 

Szervezetünk különösen nagyra becsüli a rendszeres támogatókat, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad számukra teljes körű tájékoztatást.

Ők már az UNICEF rendszeres adományozói!

 

Boldog vagyok, hogy ilyen formában, ha csak egy picit is, de támogatni tudom az UNICEF munkáját és általuk segíthetek a világ legszegényebb gyermekein.

 

Dukai Regina, 2012 óta

TÁMOGATÓ LESZEK

Alapvető tulajdonságom, hogy szeretek segíteni másokon. Anyagi támogatást viszont csak olyan helyre szeretek adni, ahol tudom, hogy a valóban rászorulókhoz jut el. Erre garancia számomra az UNICEF nemzetközi és hazai tevékenysége, ezért nyugodt szívvel támogatom.

Kótiné Dombi Márta, 2016 óta

TÁMOGATÓ LESZEK

“Azt gondolom, hogy ha én ilyen szerencsés vagyok, hogy jó körülmények között élhetek, akkor a legtermészetesebb dolog, hogy támogatom a gyerekeket. Lehetőséget kell nekik is biztosítani, hogy ép és egészséges felnőtté tudjanak válni. Ezért támogatom az UNICEF munkáját több területen is. Ha kell, akkor futócsapatot szervezek, Ébresztő órát tartok vagy támogatom rendszeresen anyagilag. Felelősek vagyunk egymásért és a következő generációért.”

Jókay Tamás, 2017 óta

TÁMOGATÓ LESZEK

Üzletkötői munkámból fakadóan az emberek, különösen pedig a családok feltöltenek pozitív energiákkal, így számomra nem volt kérdés, hogy támogassam-e az UNICEF munkáját. Mindent a gyermekekért!

Horváth Gyula

Azt gondolom, hogy egy kis tudatossággal nagyon sokan félre tudunk tenni havonta  kisebb-nagyobb összeget és dönthetünk arról, hogy mire költjük azt. Számomra megrázó volt először szembesülni azzal, hogy hány millió gyerek nélkülözi az életben maradáshoz és fejlődéshez szükséges élelmiszert, orvosi ellátását és oktatást. Azután, hogy megértettem mekkora segítség lehet egy kisebb összegű adomány is a rászoruló gyermekeknek egyértelmű volt számomra, hogy rendszeres támogatója szeretnék lenni az UNICEF-nek. Hálás vagyok, hogy egy olyan nemzetközi szervezetet segíthetek, amelyről tudom, hogy mindig a legnagyobb szükséget szenvedő, krízisterületen élő gyermekeket segíti.

Békefi Anna Zsófia

Ismerd meg munkatársainkat, akik minden gyermekhez eljuttatják a segítséget!

 

A mai nap rendkívül izgalmasan telt. Iskolatáskákat és tanszereket osztottunk szét egy UNICEF által támogatott iskolában, a kelet-afganisztáni Nargarhar-ban. Az itt élő gyermekek nagy része a háború elől menekült el. Valaha én is menekült gyermek voltam. Mindig ki kellett törölnöm a jegyzeteim a füzetemből, hogy ismét tudjak mibe írni. Ha a munkámra gondolok, büszkeség tölt el, és úgy érzem, ez ad igazi értelmet az életemnek.

Anita Haidary, oktatási szakértő Afganisztánban

A mai munkával töltött nap csodálatos volt a számomra, és még most is örömtől repes a szívem. Reggel a Yambio-i hadsereg 119 gyermekkatonát engedett szabadon az UNICEF közbenjárására, és éppen ma fejezték be az iskolát azok a gyermekek, akiket pontosan egy évvel ezelőtt engedtek el a fegyveres erők szervezetünknek köszönhetően.

Anna Hadjixiros, az UNICEF képviselője Dél-Szudánban

Az Észak-kelet Nigériában dúló fegyveres konfliktusok a gyermekeket érintik a legsúlyosabban, közülük is a lánygyermekeket, akik különösen védtelenek a támadásokkal szemben. A tanácsadás, lelki támogatás és az oktatási programok, amelyekben az UNICEF részesíti őket, reményt és lehetőségeket biztosítanak számukra egy jobb élethez. Engem pedig semmi nem tesz büszkébbé és boldogabbá annál a gondolatnál, hogy van számukra kiút.

Miatta Abdulai-Clark, UNICEF munkatárs Nigériában

Nagyon szeretem a munkámat. Büszke vagyok rá, hogy gyerekeken segíthetek. A menekülttáborban élő anyák nagyon pozitívan állnak az oltásokhoz, mert hisznek benne, hogy megvédi a gyermekeiket a betegségektől. Sokat számít az is, hogy az egészségügyi szakemberek is ezt a tudást terjesztik a családok körében.

Dr Almanti, gyermekorvos Jordániában

Hogyan segít az UNICEF Magyarországon?

Szervezetünk 44 éve dolgozik Magyarországon. A világ legnagyobb és leghosszabb ideje működő gyermekjogi szervezeteként mindig ott segítünk, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik. Küzdünk a gyerekek jogainak érvényesüléséért, a hátrányos helyzetű gyerekek kiteljesedéséért, a gyermekbántalmazás -és a gyerekkereskedelem ellen, a gyerekek véleményének hangsúlyozásáért, valamint a gyerekek jóllétéért. Tudj meg többet:

2018 őszétől hazai rászoruló gyerekeknek indított új programot az UNICEF Magyarország. A program célja, hogy hátrányos helyzetű fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben.

KILÁTÓ ÉLMÉNYPROGRAM

Az “Ébresztő-óra” az UNICEF Magyar Bizottság első országos iskolai programja, amelynek keretében az UNICEF által kiképzett előadók tartanak interaktív előadásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozás témá​i​:​ ​gyermekjogok,​ ​gyermekek helyzete a világban​, gyermekekkel szembeni erőszak.

ÉBRESZTŐ-ÓRA

Az UNICEF Magyarország 2018 után 2019-ben is meghirdeti a “Rajtad áll a jövőd!” nevű programját, amellyel 14-24 éves magyarországi fiatalok számára teremt lehetőséget, hogy a saját jövőjüket aktívan alakíthassák.

RAJTAD ÁLL A JÖVŐD

Az UNICEF Magyarország 2018-tól kiemelten foglalkozik a gyermekkereskedelem problémájával és a veszélyeztetett magyar gyerekek védelmével. Kezdeményezésünk célja a gyermekkereskedelem megelőzése, a veszélyeztetett gyermekekkel, illetve az áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek célzott felkészítése és a szemléletformálás. Hiszünk abban, hogy a küzdelem fontos része a jogok tudatosítása is, gyermekkortól kezdve.

GYERMEKKERESKEDELEM ELLENI KÜZDELEM

A magyar társadalom 79 százaléka rendszeres internethasználó, a 10-18 éves gyerekek 88 százaléka rendelkezik profillal közösségi oldalakon. Az online zaklatás, csakúgy, mint a többi bántalmazási forma, rossz érzéseket kelt a gyerekekben, aláássa az önbizalmukat, az önértékelésüket, súlyos esetben meglévő barátaiktól is elszigeteli őket. Veszélyes jelenségről van szó, de fontos, hogy tudjuk: van megoldás. Az UNICEF a probléma megelőzésére és kezelésére is nagy hangsúlyt fektet: a gyerekeket és a szülőket is hasznos tanácsokkal segíti.

CYBERBULLYING - ONLINE ZAKLATÁS

Ha rendszeres adományozó leszel, minden hónapban jót teszel.

A kiszámítható és tervezhető erőforrásoknak köszönhetően ugyanis a lehető leggyorsabban az érintett helyszíneken lehetünk és elérhetünk minden veszélyben lévő gyermeket!

Neked talán egy apró lemondás, míg a gyermekeknek az életet jelentheti!

Nézd meg, hogyan hasznosul az adományod minden hónapban!

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK