Így lettem
Al Ghauoi Hesna

Al Ghaoui Hesna félig szír kislányként nőtt fel a vidéki Magyarországon, de gyerekkorában nagyon sokat járt a család Szíriában is. Éppen ezek az utazások ösztönözték arra, hogy tudósítson a két ország között. Amikor gyerekként többször szembejött vele a kérdés, milyen az élet a másik országban, eldöntötte, hogy bemutatja magyar és szír barátainak azt a másik világot. Nem is csoda, hogy később riporterként, műsorvezetőként majd tudósítóként lett ismert.

Hesna az UNICEF Magyarország Így lettem című sorozatának vendégeként mesélt gyerekkoráról, gyerekkorából eredő szorongásáról, szír és magyar gyökereiről, anyaságáról és a bátorsághoz való viszonyáról.

„Mindig is foglalkoztatott a bátorság kérdése és azt hiszem, azért is vezethető vissza a gyerekkoromra ez az egész, mert én egy szorongó gyerek voltam. Ha visszamehetnék megfogni a 8 éves önmagam kezét és azt mondhatnám neki, hogy nyugi, nem kell aggódni, az nagyon sokat segített volna az akkori énemnek.”

A beszélgetés elérhető a Spotify-on is!

 
 

Mészáros Antónia visszatérő kérdése, hogy vendégei hogyan látják a mai gyermekek jövőjét.  Ha kíváncsi vagy, hogy Hesna milyen jövőt képzel el gyermekeinek, a felnövő generációnak, regisztrálj az extra tartalomra!

 Feliratkozom az extra tartalomra

Eszedbe jutottak a szüleid, a testvéreid, egy régi tanárod, edződ, barátod, szomszédod, vagy más kedves ismerősöd, aki sokat tett érted vagy fontos volt Neked gyerekkorodban? Valaki, aki hatással volt az életedre? Üzend meg neki, hogy gondolsz rá – egy virtuális UNICEF képeslappal!

Képeslapot küldök

 

Olvasd el médiapartnereink írását az epizódról!

nlc.hu: „Eldöntöttem, hogy nem megyek többet veszélyes helyekre”

Éva Magazin: Al Ghaoui Hesna: „Néha meg kell tudni nyomni a stop gombot és észre kell venni a pillanat szépségét és a jelentőségét, amit ad”

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek