Így lettem
Balatoni József, Jocó bácsi

Balatoni József – alias Jocó bácsi – fiatal kora ellenére az egyik legismertebb hazai pedagógus, akinek kritikai meglátásaitól nem mentes Facebook-oldalát szülők ezrei követik. A 35 éves történelemtanár egy 1500 lelkes kis faluban, Papkeszin nőtt fel és már 6 éves kora óta a tanári pályára készült. Élete első 9 évében egy szoba-konyhás, falu széli kis házban élt szüleivel és húgával. A kicsit sem zökkenőmentes általános iskolai évek után a pápai gimnáziumban megtalálta önmagát és a kisgyermekkorát meghatározó hendikeppjét mára már előnyére fordította. Hogy milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie dadogása miatt, hogyan építette ezt be a személyiségébe és milyen hatással van ez tanári pályájára, kiderül a beszélgetésből.

 
 

A beszélgetés elérhető a Spotify-on is!

Mészáros Antónia visszatérő kérdése, hogy vendégei hogyan látják a mai gyermekek jövőjét.  Ha kíváncsi vagy, hogy Jocó bácsi milyen jövőt képzel el diákjainak, a felnövő generációnak, regisztrálj az extra tartalomra!

 Feliratkozom az extra tartalomra

Eszedbe jutottak a szüleid, a testvéreid, egy régi tanárod, edződ, barátod, szomszédod, vagy más kedves ismerősöd, aki sokat tett érted vagy fontos volt Neked gyerekkorodban? Valaki, aki hatással volt az életedre? Üzend meg neki, hogy gondolsz rá – egy virtuális UNICEF képeslappal!

Képeslapot küldök

 

Olvasd el médiapartnereink írását az epizódról!

nlc.hu: Jocó bácsi: „Velem kapcsolatban nincs arany középút: vagy nagyon imád valaki, vagy nagyon utál”

Éva Magazin: Jocó bá: „Az én megbízóim a gyerekek, az ő érdekeiket képviselem, olykor az egész rendszerrel, sőt, ha kell, a szülőkkel szemben is.”

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek