Így lettem
Polgár Judit

Ő volt az első nő, aki a legjobb 10 közé került az abszolút világranglistán, aki a férfiak között világbajnokságon vett részt, és aki Európa-bajnokságon abszolút kategóriában érmet szerzett. A sakktörténet legjobb női sakkozója, az egyetlen nő, aki átlépte a 2700  Élő-pontos szupernagymesteri határt és 1989-től 2015 márciusáig megszakítás nélkül vezette a női világranglistát. Polgár Judit harmadik lánygyermekként született abba az érdekes nevelési kísérletbe, amelybe pedagógus szülei vágtak. A módszer alapja, hogy egyetlen speciális területre összpontosít kora gyermekkortól kezdve. Judit és nővérei esetében ez a terület a sakk volt.  Arról, hogy milyen volt így felnőni, Mészáros Antóniának mesélt az UNICEF Magyarország Így lettem című podcast és videósorozatában.

A beszélgetés elérhető a Spotify-on is!

Mészáros Antónia visszatérő kérdése, hogy vendégei hogyan látják a mai gyermekek jövőjét. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen jövőt képzelnek el a felnövő generációnak az Így lettem szereplői, regisztrálj az extra tartalomra!

 Feliratkozom az extra tartalomra

Eszedbe jutottak a szüleid, a testvéreid, egy régi tanárod, edződ, barátod, szomszédod, vagy más kedves ismerősöd, aki sokat tett érted vagy fontos volt Neked gyerekkorodban? Valaki, aki hatással volt az életedre? Üzend meg neki, hogy gondolsz rá – egy virtuális UNICEF képeslappal!

Képeslapot küldök

 

Olvasd el, mit írtak médiapartnereink a beszélgetésről:

nlc.hu: Polgár Judit szüleit sokan támadták, hogy „megnyomorítják a gyerekeket” ezzel az életformával

hvg.hu:  „Amikor hazatértünk az aranyérmemmel, csak záporoztak rám a cinikus, rosszindulatú kérdések”- Polgár Judit

Éva Magazin: „Nincs gyerekkorom, de most nyertem egy aranyérmet”

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek