Híreink

A szíriai családoknak reményt ad az UNICEF

2019. június 17. 16:26

Szíriában már nyolcadik éve tartanak a fegyveres harcok, amelyek emberek millióit kényszerítették menekülésre. Sokan évek óta otthonuktól távol, menekülttáborokban állomásoznak, embert próbáló körülmények között. Az UNICEF jelenléte és folyamatos segítségnyújtása azonban arra emlékezteti őket, hogy a világ nem feledkezett meg róluk. 

Az UNICEF munkatársai mobil egészségügyi központok segítségével látják el a beteg gyerekeket.

A polgárháború sújtotta Szíriában a családok és gyermekeik minden nap ki vannak téve a fegyveres harcok veszélyeinek. 2019 tavaszán legalább 12 gyermek vesztette életét erőszakos cselekmények következtében. Májusra az összecsapások annyira felerősödtek, hogy az UNICEF-nek pár napra fel kellett függesztenie a tiszta ivóvíz és higiéniai szerek szétosztását Észak-Hamában és Dél-Idlibben, ahol több iskola is súlyosan megrongálódott. A nehéz körülmények ellenére szervezetünk nem hagyja magára a családokat, és tovább folytatja munkáját, hogy a legalapvetőbb szükségleteket biztosítani tudja.

Azért dolgozunk, hogy a szíriai gyerekeknek biztosítani tudjuk a legalapvetőbb orvosi ellátást.

Az UNICEF a menekülttáborokban élő családok helyzetére kiemelt figyelmet fordít. Májusban más ENSZ segélyszervezetekkel együttműködésben soha nem látott méretű humanitárius segélyszállítmányt küldött a szír-jordán határon fekvő Rukban menekülttáborába, ahol tízezrek élnek összezsúfoltan, otthonaiktól távol. A 118 teherautóból álló konvoj higiéniai csomagokat, alapvető élelmiszereket és gyógyszereket vitt a táborlakó családoknak. A segélyszállítmánynak köszönhetően több mint 40 000 ember jutott életmentő segítséghez.

Májusban megérkezett az eddigi legnagyobb humanitárius konvoj a rukbani menekülttáborba.

Az alapvető szükségletek biztosítása mellett az UNICEF 300 önkéntese, az ENSZ segélyszervezetek és a Szíriai-Arab Vörös Félhold Mozgalom dolgozóival együtt egy olyan táborközpont felállításán dolgoznak, ahonnan képesek lehetnek időben segítséget nyújtani a menekülttáborokban élőknek. A helyi családoknak reményt ad, hogy az UNICEF és partnerei támogatják őket, és örömmel fogadják a segítséget. „Ebben a háborúban minden félnek van egy pontos forgatókönyve, és nem törődnek velünk. Csak az ENSZ segélyszervezetek vannak itt, hogy segítsenek rajtunk”– mondta egy rukbani iskola korábbi vezetője.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek