Híreink

Gyerekek ezreinek nyújt segítséget az UNICEF Saint Vincent szigetén

2021. április 12. 12:14

Közel húszezer embert – köztük gyermekeket – evakuáltak a karibi Saint Vincent szigetén a La Soufriere vulkán kitörése miatt. Együttműködő partnereivel az UNICEF azonnal megkezdte a humanitárius segítségnyújtást az erre rászoruló mintegy 4800 gyermeknek, akiknek egy része jelenleg is menedékhelyeken tartózkodik. A szervezet becslései szerint további ezer, az otthona elhagyására kényszerült család szorulhat segítségre a katasztrófa miatt a következő órákban. Összesen 62 menedék nyílt meg a Karib-tengeri szigeten, amelyek 3200 embernek biztosítanak helyet.

A kitörést követő 24 órában az UNICEF 9000 embernek, köztük gyerekeknek biztosított ivóvizet és higiéniai szolgáltatásokat a menedékhelyeken. A szervezet víztisztító tablettákat, víztartályokat, valamint tisztasági csomagokat juttatott el a helyszínre. Közel 5000 gyermek és a családjaik tartózkodnak a közvetlen veszélyzónában. „24 órán belül vizet és más alapvető ellátmányokat juttattunk el a szigetre, azonban még több erőforrásra lesz szükség” – mondta Dr. Aloys Kamuragiye, az UNICEF képviselője a kelet-karibi térségben.

UNICEF segélyszállítmányok Saint Vincent vulkánkitörés

© Barbados Defence Force

A karibi Saint Vincent és Grenadine-szigetek lakosságát a La Soufriere vulkán kitörése fenyegeti, amely április 9-én lépett működésbe. Az első robbanást azóta újabbak követték. A vulkán legutóbb 1979-ben tört ki, előtte pedig 1902-ben, akkor a katasztrófa 1600 ember halálát okozta.

Segítsen Ön is a katasztrófában érintett gyerekeknek! A családoknak sürgősen vészhelyzeti ellátásra van szükségük. Adományával az életmentő munkát támogatja: www. unicef.hu/segitek 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek