Híreink

Téli segítségnyújtás – meleget biztosítunk a menekült gyerekeknek

2019. október 02. 18:25

Az UNICEF kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tél közeledtével felkészítse az észak-afrikai és a közel-keleti menekülttáborok lakóit a zord időjárásra. Szervezetünk ebből a célból 500.000 csomag téli ruházatot küld az Egyiptomban, Irakban, Jordániában, Libanonban, Palesztinában, Szíriában és Törökországban élő menekült gyermekeknek.

Az UNICEF tavaly a téli segítségnyújtás során 850.000 gyermeket ért el, 2019-ben pedig 1.1 millió gyermek támogatása a cél.

“A régóta elhúzódó konfliktusok miatt még soha nem szorult annyi gyermek segítségnyújtásra, mint napjainkban. Rengeteg kisgyermeknek kellett elmenekülnie az otthonából, sokaknak akár több egymást követő alkalommal is, és mindannyian nagyon szegényes körülmények között élnek. (..) A gyermekek megfelelő időben történő téliesítése azért nagyon fontos, hogy ne érje őket felkészületlenül a szörnyű hideg” – mondta Geert Cappelaere, az UNICEF Közel-Keletért és Észak-Afrikáért felelős regionális igazgatója.

A menekülttáborokban és a menekültszállásokon élő gyermekek és gondozóik többnyire mindenüket hátra hagyták, így sokan teljesen kiszolgáltatottan várják a tél beköszöntét, amely során az említett térségekben gyakran süllyed fagypont alá a hőmérséklet.

Az UNICEF téliesítő kampánya keretében a  gyermekek kabátot, nadrágot, kesztyűt, sapkát, cipőt, zoknit, sálat és takarót tartalmazó csomagokat kapnak. Szervezetünk életmentő gyógyszereket is biztosít a családok számára, ezáltal megelőzhetővé válnak a hideg időhöz köthető megbetegedések. Az UNICEF emellett gondoskodik az iskolák fűtéséről is, így a gyermekek fűtött helyiségekben folytathatják a tanulást, ezáltal csökkenhet a megbetegedések és az iskolai hiányzások száma.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek