Híreink

UNICEF támogatás a Giovanna ciklon áldozatainak

2012. március 18. 11:15

A 4-es erősségű ciklon hajnali 1-kor érte el a partokat Brickaville körzetében, Tamatave városának déli részétől kb. 100 kilométerre, majd délnyugati irányban áthaladt a szigeten. A hegyvidékeken vesztett erejéből, és visszaminősítették trópusi viharrá. Antananarivónak, a fővárosnak azonban viszonylag erős széllel és heves esőzéssel kellett megküzdenie.

Az UNICEF non-profit partnerei gyorsan az érintettek segítségére siettek: vizet és egészségügyi berendezéseket szállítottak a térségbe, valamint biztosították a gyermekvédelem és az oktatás feltételeit. A Frere St. Gabriel szervezet például víztisztító berendezést kezdett működtetni, egy másik partner, a SAF pedig az elpusztult termek helyén megépítette az UNICEF átmeneti osztálytermeit.

Dominic Stolarow, az UNICEF helyi katasztrófakoordinátora a következőket mondta: „Amire most a legnagyobb szükség van, az egy pontos kárbecslés, hiszen csak így mérhetjük fel, mekkora pusztítást végzett ez a természeti katasztrófa. Mindez segít megtervezni a megfelelő lépéseket.”

A Nemzeti Katasztrófairoda, amint lehet, megszervezi a légi felmérést, az UNICEF pedig öt regionális technikai szakértőt mozgósított, hogy támogassák a kárbecslést és a történtekre való reagálást.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek