KIBER KRESZ az online bántalmazás ellen

Az online világ olyan, mint a közlekedés. Izgalmas, új utakra visz, ám megvannak a maga veszélyei. Segítsük a gyerekeket, fiatalokat, hogy megtanuljanak biztonságosan közlekedni az online térben is. Vegyük észre a jeleket, ha baj van. Hiszen a járványhelyzet hatására még több gyereket fenyeget az online bántalmazás veszélye. Ennek csökkentéséhez adunk most gyakorlati tippeket szülőknek, felnőtteknek az UNICEF Magyarország és a Magyar Suzuki háromrészes webinar sorozatában, amelyhez egy ingyenes online kurzus is tartozik. A videókon kívül a 3 részes ingyenes online kurzusra is feliratkozhatsz, add meg e-mail címed és küldjük neked a KIBER KRESZ sorozatot!

Feliratkozom a KIBER KRESZ tanfolyamra

A járványhelyzet miatt sok olyan gyerek lett internethasználó, aki még nem rendelkezik kellő online tapasztalattal és konfliktuskezelési ismerettel. A fiatalok neten töltött ideje is jelentősen megnőtt, így a cyberbullying kockázata is fokozódott. Egyes nemzetközi kutatások szerint az online bántalmazás 2020-ban mintegy 70%-kal növekedett.  Az UNICEF Magyarország Együtt a sértő hangok ellen – KIBER KRESZ című kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy nagyfokú szülői tudatosságra van szükség ezen a területen is, mert a netes bántalmazás káros mentális hatásai akár hosszú távon is kísérhetik gyermekeinket. Iratkozz fel 3 részes e-learning webinárunkra és nézd meg videóinkat is a témában!

1. rész

Milyen jelekből vehetjük észre, ha egy gyermek cyberbullying áldozatává vagy elkövetőjévé vált? Mit tudunk tenni ennek megelőzése vagy kezelése érdekében? A KIBER KRESZ első részében ehhez nyújtunk gyakorlati útmutatót.

A beszélgetés résztvevői:

  • B. Nagy Réka: énekesnő, az UNICEF Magyarország Együtt a sértő hangok ellen c. kampányának influencere
  • Táler Orsolya: gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője
  • Tari Annamária: klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

Moderátor: D. Tóth Kriszta: újságíró, az UNICEF Magyarország Nagykövete

Érdekel

2. rész

Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat, Twitter, Pinterest, Viber, WhatsApp… A közösségi média platformokat már számon tartani is nehéz, nemhogy tisztában lenni azzal, milyen kockázatokkal járnak, és melyik biztonsági beállítást nem érdemes kihagyni adataink megfelelő védelme érdekében. A KIBER KRESZ 2. részében ehhez nyújtunk gyakorlati útmutatót.

A beszélgetés résztvevői:

  • Fegyverneki Gergő: magyar-média szakos középiskolai tanár, egyetemi oktató, digitálispedagógia-szakértő
  • Szabó Vera: a feat. Client Service Directora, aktív szerepet vállalt az UNICEF Magyarország 2021 nyarán megvalósult online bántalmazás elleni TikTok kampányának létrehozásában
  • Cseperkáló Csenge: az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete

Moderátor: Ráskó Eszter: stand up előadó, pszichológus

Érdekel

3. rész

Vajon van tipikus profilja a cyberbullying áldozatainak, elkövetőinek és szemlélőinek? Milyen esetekkel találkoznak a leggyakrabban a kibernyomozók? Mennyire értenek a tanárok az online bántalmazás témájához, és mennyire érzik a saját felelősségüket a megelőzésben és a már megtörtént esetek kezelésében? Mikor érdemes a rendőrséghez fordulni és milyen eljárásra lehet számítani? A KIBER KRESZ 3. részében ehhez nyújtunk útmutatót.

A beszélgetés résztvevői:

  • Balatoni József (Jocó bácsi): történelemtanár, író, blogger, a Felelős Szülők Iskolája előadója, szakértője.
  • Fribék Judit: rendőrszázados, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – Kiberbűnözés Elleni Főosztály.
  • Szlankó Viola: pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője.

Moderátor: Mészáros Antónia: az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Érdekel

 

Tudd meg, mit tehetsz az online bántalmazás ellen!

Meghívót küldünk a cyberbullying témájához kapcsolódó online eseményeinkre, elküldjük neked KIBER KRESZ online kurzusunk anyagát és megosztjuk veled a KIBER KRESZ szakmai beszélgetésekről készült felvételeket, hogy bármikor visszanézhesd őket. Légy velünk naprakész az online biztonság témájában is!

IDE KÉREM A TARTALMAKAT!

Együtt a sértő hangok ellen

Míg a Kiber Kresz tanfolyam a szülőknek nyújt segítséget, az Együtt a sértő hangok ellen kampány első körben a fiatalokat szólította meg a cyberbullying elleni világnapon, nyár elején. A TikTok közösségi felületen a Z generáció tagjait vonta be sikerrel egy online bántalmazás elleni, innovatív akcióba.

Érdekel a kampány

Ezek is érdekelhetnek

Tanuld meg észrevenni az online zaklatás jeleit!

Tarts velünk az UNICEF Magyarország és a Magyar Suzuki KIBER KRESZ tanfolyamán!

Jelentkezem