TÉGY JÓT A GYEREKEKÉRT MINDEN NAP!

Az UNICEF több mint 100 országban végez humanitárius munkát a kiszolgáltatottságban élő gyermekekért nap mint nap, a legveszélyesebb körülmények között is. 

Havi rendszeres támogatóként biztosíthatod, hogy egy természeti katasztrófa esetén 72 órán belül a helyszínre érjen a segítség, úgy, mint a február 6-i földrengés alkalmával Szíriában és Törökországban, és hogy dolgozhassunk a hosszú távú segítségnyújtáson az elhúzódó konfliktusok sújtotta országokban, mint Ukrajna, Afganisztán vagy éppen Jemen. 2023-ban a gyermekeket érintő kihívások száma egyre csak nő. A világ számos országában milliók szenvednek az aszályok, az egyenetlen csapadékmennyiség és a szélsőséges időjárás miatt. Az éghajlatváltozás által leginkább sújtott területek közé tartoznak Kelet-Afrika országai: Etiópiában, Kenyában és Szomáliában jelenleg 2 millió gyerek szenved életveszélyes alultápláltságban.

Válaszd a segítségnyújtás azon formáját, amelyhez csak egyetlen lépés kell, mégis az év 365 napján jót tehetsz vele: Tőled lesz jobb a világ!

MINDEN NAP JÓT TESZEK

 

Miért jó rendszeres támogatóink közé tartozni?

 

Mit jelent adományod a gyermekeknek?

 Élelmet

Havi 3.000 Ft

30 adag Plumpy’Nut nevű terápiás mogyorókészítményt vagy terápiás tejet jelent az alultápláltság elleni küzdelemben.

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Vizet és higiéniát

Havi 4.000 Ft

40 db szappant jelent a kézmosáshoz vagy 400 db víztisztító tablettát biztosít, amely fertőtleníti a forrásokat.

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Védelmet

Havi 6.000 Ft

1 gyerek számára meleg ruhákat és takarót jelent a hideg ellen, a betegségek megelőzéséhez pedig védőoltásokat szerezhetünk be.

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Oktatást

Havi 10.000 Ft

1 kisdiák számára a tanulást teszi lehetővé: füzeteket, íróeszközöket, oktatási anyagokat és iskolatáskát fedez.

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Ők is segítik az UNICEF munkáját!

Nemcsak megtiszteltetés, hanem óriási felelősség is számomra ez a kinevezés. UNICEF Nagykövetként az a dolgom, hogy hangja legyek azoknak a gyerekeknek, akiket a társadalom nem hall meg, sőt, talán észre sem vesz. Fontosnak tartom, hogy az UNICEF – mint a világ egyik leghitelesebb és leghatékonyabb humanitárius szervezete – olyan, mint egy kétkarú óriás. Egyik karjával a távoli országokban élő, számunkra elképzelhetetlenül szerencsétlen sorsú gyerekeken segít, a másikkal pedig itthon tevékenykedik azért, hogy minden magyar gyereknek megadassék a teljes és boldog gyermekkor esélye. Azon leszek, hogy ezeket a karokat a magam eszközeivel még erősebbé tegyem.

D. Tóth Kriszta, UNICEF jószolgálati nagykövet

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Azt gondolom, hogy ha én ilyen szerencsés vagyok, hogy jó körülmények között élhetek, akkor a legtermészetesebb dolog, hogy támogatom a gyerekeket. Lehetőséget kell nekik is biztosítani, hogy ép és egészséges felnőtté tudjanak válni. Ezért támogatom az UNICEF munkáját több területen is. Ha kell, akkor futócsapatot szervezek, Ébresztő órát tartok vagy támogatom rendszeresen anyagilag. Felelősek vagyunk egymásért és a következő generációért.

Jókay Tamás, rendszeres támogató 2017 óta

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy jószolgálati nagykövet lehetek, mert hiszek abban, hogy az UNICEF-fel együttműködve segíthetek a gyerekeknek leküzdeni a szegénységet, az erőszakot, a betegségeket és a diszkriminációt szerte a világon.

Liam Neeson, UNICEF jószolgálati nagykövet

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Alapvető tulajdonságom, hogy szeretek segíteni másokon. Anyagi támogatást viszont csak olyan helyre szeretek adni, ahol tudom, hogy a valóban rászorulókhoz jut el. Erre garancia számomra az UNICEF nemzetközi és hazai tevékenysége, ezért nyugodt szívvel támogatom.

Kótiné Dombi Márta, rendszeres támogató 2016 óta

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Óriási lehetőség és hatalmas megtiszteltetés egyben, hogy részt vehetek én is a Bajnok Programban és ezzel támogathatom az UNICEF munkáját. Nagyon bízom benne, hogy a Street Kitchen stábjával együtt hozzá tudunk tenni ahhoz, hogy világszerte boldogabbak legyenek a gyerekek.

Fördős Z, UNICEF Bajnok

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Számomra fontos az adakozás, a társadalmi felelősségvállalás. Úgy érzem, az UNICEF tevékenysége egy jó ügyet, magasabb rendű társadalmi célt szolgál. Ezért döntöttem úgy, hogy minden hónapban támogatom az UNICEF munkáját a magam eszközeivel.

Csengery Zsolt, rendszeres támogató

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Azért hoztam létre az alapomat az UNICEF-fel, mert olyan világot szeretnék, ahol a gyerekek biztonságban nőhetnek fel – egy olyan világot, amely mentes az erőszaktól, a háborútól, a szegénységtől, az éhezéstől és a megelőzhető betegségektől.

David Beckham, UNICEF jószolgálati nagykövet

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Évekig dolgoztam kórházpedagógusként, és már akkor nagyon fontosnak tartottam a gyermekjogok – ezen belül is a tanuláshoz való jog – megismertetését, érvényesítését. Nagyon örülök, hogy az UNICEF ezen a területen is kiemelkedő munkát végez. Szeretném, ha minél többen csatlakoznának a támogatók közösségéhez, hiszen már egy kevés, de rendszeres adomány is elősegítheti, hogy minél hatékonyabb munkát végezzenek, így minél több gyermek segítséget kap.

Varga Enikő, rendszeres támogató

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Üzletkötői munkámból fakadóan az emberek, különösen pedig a családok feltöltenek pozitív energiákkal, így számomra nem volt kérdés, hogy támogassam-e az UNICEF munkáját. Mindent a gyermekekért!

 

Horváth Gyula, rendszeres támogató

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Boldog vagyok, hogy ilyen formában, ha csak egy picit is, de támogatni tudom az UNICEF munkáját és általuk segíthetek a világ legszegényebb gyermekein.

 

Dukai Regina, rendszeres támogató 2012 óta

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Azt gondolom, hogy egy kis tudatossággal nagyon sokan félre tudunk tenni havonta kisebb-nagyobb összeget, és dönthetünk arról, hogy mire költjük azt. Számomra megrázó volt először szembesülni azzal, hogy hány millió gyerek nélkülözi az életben maradáshoz és fejlődéshez szükséges élelmiszert, orvosi ellátást és oktatást. Azután, hogy megértettem, mekkora segítség lehet egy kisebb összegű adomány is a rászoruló gyermekeknek, egyértelmű volt számomra, hogy rendszeres támogatója szeretnék lenni az UNICEF-nek. Hálás vagyok, hogy egy olyan nemzetközi szervezetet támogathatok, amelyről tudom, hogy mindig a legnagyobb szükséget szenvedő, krízisterületen élő gyermekeket segíti.

Békefi Anna Zsófia, rendszeres támogató

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Képgalériánkban megtekintheted, hogy rendszeres adományozóink támogatásának köszönhetően milyen sok országban segíthetjük a gyerekeket!

Hogyan segít az UNICEF Magyarországon?

Szervezetünk 45 éve dolgozik Magyarországon. Számos programot működtetünk, mindig ott segítünk, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik. Tudj meg többet:

 

A program célja, hogy a hátrányos helyzetű és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben. A gyerekeket pszichológusok, szociális szakemberek és drámapedagógusok segítik az élmények előkészítésben, feldolgozásában és értékelésében egy előre kidogozott terv alapján.

KILÁTÓ ÉLMÉNYPROGRAM

Az “Ébresztő-óra” az UNICEF Magyar Bizottság iskolai programja, amelynek keretében az UNICEF által kiképzett előadók tartanak interaktív előadásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozás témá​i​:​ ​gyermekjogok,​ ​gyermekek helyzete a világban​, gyermekekkel szembeni erőszak.

ÉBRESZTŐ-ÓRA

Az UNICEF Magyarország “Rajtad áll a jövőd!” nevű programja a 14-24 éves hátrányos helyzetű fiatalok számára teremt lehetőséget arra, hogy a saját jövőjüket aktívan alakíthassák: célunk, hogy közülük minél többen részt vegyenek az őket érintő problémák feltárásában és az innovatív megoldások kidolgozásában.

RAJTAD ÁLL A JÖVŐD

A magyar társadalom 79 százaléka rendszeres internethasználó, a 10-18 éves korosztály 88 százaléka rendelkezik profillal különböző közösségi oldalakon. Az online zaklatás, csakúgy, mint a többi bántalmazási forma, rossz érzéseket kelt a gyerekekben, aláássa az önbizalmukat, az önértékelésüket, súlyos esetben meglévő barátaiktól is elszigeteli őket. Veszélyes jelenségről van szó, de fontos, hogy tudjuk: van megoldás. Az UNICEF a probléma megelőzésére és kezelésére is nagy hangsúlyt fektet: a gyerekeket és a szülőket tanácsokkal, ingyenes online kurzusokkal és hasznos eszközökkel (pl. HelpApp) is segíti.

CYBERBULLYING - ONLINE ZAKLATÁS

Minden, amit a rendszeres támogatásról tudni érdemes

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk a leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára.

Az ismétlődő fizetés részleteiről itt olvashatsz bővebben: https://unicef.hu/felhasznalasi-feltetelek

Az adományozás leggyorsabb módja a bankkártyás támogatás. Az oldal tetejére görgetve először válaszd ki a havi támogatásod összegét. Néhány személyes adatod megadása után kérjük, mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot. Az adatok megadása után az „Adományozok” gombra kattintva átjutsz az OTP Simple-Pay felületére, ahol beregisztrálhatod a bankkártyádat. A sikeres regisztrációt követően emailt kapsz, és az első támogatásod azonnal meg is érkezik az UNICEF-hez.

Amennyiben módosítanál az adományod összegén, szüneteltetnéd, vagy leállítanád azt, vagy frissítenéd az adataidat, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a +3612014923 számon, vagy emailen keresztül a rendszeresadomany@unicef.hu címen.

Bankkártyacsere vagy számlaváltás esetén a támogatásod megszűnik, mert a beregisztrált bankkártyához kötődik az ismétlődő fizetés. A rendszeres támogatás folytatásához új bankkártyádat akár ezen az oldalon, akár az unicef.hu/segitek-en is újra regisztrálhatod.

A felajánlott havi rendszeres támogatás minden hónap 10-én érkezik meg hozzánk, amennyiben ezt a számlaegyenleged lehetővé teszi. Abban az esetben, ha a támogatás átérkezése sikertelen, a hónap második felében ismét megkíséreljük a megbízás teljesítését. Az adomány célba érésének az a feltétele, hogy az említett időszakok valamelyikében legyen elegendő pénz a regisztrált számlán. Köszönjük, ha erre figyelmet fordítasz! Mindenképpen felvesszük veled a kapcsolatot, ha több hónapig nem érkezik meg a támogatásod.

Szervezetünk különösen nagyra becsüli rendszeres támogatóit, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat emailben havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről és hazai eseményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad teljes körű tájékoztatást. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot!

Az UNICEF nemzetközi programjairól itt olvashatsz bővebben:

https://unicef.hu/unicef-a-vilagban/

Legfrissebb híreinket itt találod: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/

Az adományok elosztását itt követheted nyomon hónapról hónapra:

https://open.unicef.org/

Nagy örömünkre szolgál, hogy Etikus Szervezetként vagyunk nyilvántartva, mert elfogadtuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság: http://www.atlathatosag.eu/#tagok

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

MINDEN NAP JÓT TESZEK

Lépj velünk kapcsolatba!

Amennyiben kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, add meg valamelyik elérhetőségedet, és felvesszük veled a kapcsolatot!
E-mail
Telefonszám
Üzenet
Köszönjük, hogy felvetted velünk a kapcsolatot! Üzenetedet megkaptuk, hamarosan válaszolunk!
Sajnos ez most nem sikerült, kérjük próbáld meg újra.