150 millióval nőtt a válságban élő gyerekek száma – legyen Ön is az UNICEF támogatói család tagja!

Az UNICEF vészhelyzeti segítséget nyújt a természeti katasztrófa vagy fegyveres konfliktus sújtotta területeken élő gyerekeknek és nap mint nap küzd azokért a válságban élőkért, akiknek a koronavírus-járvány közepette a legnehezebb sors jutott.

Adományával túlélést és reményt nyújthat a gyerekeknek!

Oltás és gyógyszerek az egészségért

Havi 2000 Ft

Minden hónapban 36 gyermekbénulás elleni vakcina beadását teszi lehetővé.

Terápiás élelem az éhezés ellen

Havi 4000 Ft

Minden hónapban 40 adag életmentő terápiás élelmiszer-készítményt biztosít a legyengült gyerekek megerősítésére.

Ivóvíz és higiénia a megfelelő körülményekért

Havi 6000 Ft

Minden hónapban fedezi 1 iskolai osztály ivóvízhez való hozzáférését és tisztálkodási eszközeit.

Az UNICEF számára a rendszeres és kiszámítható segítség a legértékesebb támogatási forma, hiszen:

 

  • A forrásokat vészhelyzeti segítésnyújtásra és hosszú távú projektekre is felhasználhatjuk,
  • egy katasztrófa esetén 72 órán belül meg tudjuk kezdeni a segélyezési munkálatokat,
  • életmentő programokat indíthatunk el, amelyek lehetővé teszik a speciális táplálást, az oltóanyagok és a tiszta víz folyamatos biztosítását,
  • akár olyan hosszú távú programba is belekezdhetünk, mint egy iskola felállítása és annak működtetése,
  • mindezeken túl prevenciós, edukációs és reintegrációs programokat is indíthatunk, amelyekkel küzdhetünk az AIDS, a gyerekházasság, a gyerekkatonaság, a szexuális erőszak és a gyerekmunka ellen.

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Ha rendszeres adományozó lesz, minden hónapban jót tesz!

Míg Önnek talán egy kisebb lemondás, addig a gyermekeknek az életet jelentheti!

Tekintse meg, miként hasznosul adományozóink támogatása!

Ők már az UNICEF rendszeres adományozói!

 

Boldog vagyok, hogy ilyen formában, ha csak egy picit is, de támogatni tudom az UNICEF munkáját és általuk segíthetek a világ legszegényebb gyermekein.

 

Dukai Regina, 2012 óta

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Alapvető tulajdonságom, hogy szeretek segíteni másokon. Anyagi támogatást viszont csak olyan helyre szeretek adni, ahol tudom, hogy a valóban rászorulókhoz jut el. Erre garancia számomra az UNICEF nemzetközi és hazai tevékenysége, ezért nyugodt szívvel támogatom.

Kótiné Dombi Márta, 2016 óta

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

“Azt gondolom, hogy ha én ilyen szerencsés vagyok, hogy jó körülmények között élhetek, akkor a legtermészetesebb dolog, hogy támogatom a gyerekeket. Lehetőséget kell nekik is biztosítani, hogy ép és egészséges felnőtté tudjanak válni. Ezért támogatom az UNICEF munkáját több területen is. Ha kell, akkor futócsapatot szervezek, Ébresztő órát tartok vagy támogatom rendszeresen anyagilag. Felelősek vagyunk egymásért és a következő generációért.”

Jókay Tamás, 2017 óta

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Üzletkötői munkámból fakadóan az emberek, különösen pedig a családok feltöltenek pozitív energiákkal, így számomra nem volt kérdés, hogy támogassam-e az UNICEF munkáját. Mindent a gyermekekért!

Horváth Gyula, 2014 óta

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Azt gondolom, hogy egy kis tudatossággal nagyon sokan félre tudunk tenni havonta  kisebb-nagyobb összeget és dönthetünk arról, hogy mire költjük azt. Számomra megrázó volt először szembesülni azzal, hogy hány millió gyerek nélkülözi az életben maradáshoz és fejlődéshez szükséges élelmiszert, orvosi ellátást és oktatást. Azután, hogy megértettem mekkora segítség lehet egy kisebb összegű adomány is a rászoruló gyermekeknek egyértelmű volt számomra, hogy rendszeres támogatója szeretnék lenni az UNICEF-nek. Hálás vagyok, hogy egy olyan nemzetközi szervezetet segíthetek, amelyről tudom, hogy mindig a legnagyobb szükséget szenvedő, krízisterületen élő gyermekeket segíti.

Békefi Anna Zsófia, 2019 óta

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

 

Ismerje meg munkatársainkat, akik minden gyermekhez eljuttatják a segítséget!

 

A mai nap rendkívül izgalmasan telt. Iskolatáskákat és tanszereket osztottunk szét egy UNICEF által támogatott iskolában, a kelet-afganisztáni Nargarhar-ban. Az itt élő gyermekek nagy része a háború elől menekült el. Valaha én is menekült gyermek voltam. Mindig ki kellett törölnöm a jegyzeteim a füzetemből, hogy ismét tudjak mibe írni. Ha a munkámra gondolok, büszkeség tölt el, és úgy érzem, ez ad igazi értelmet az életemnek.

Anita Haidary, oktatási szakértő Afganisztánban

A mai munkával töltött nap csodálatos volt a számomra, és még most is örömtől repes a szívem. Reggel a Yambio-i hadsereg 119 gyermekkatonát engedett szabadon az UNICEF közbenjárására, és éppen ma fejezték be az iskolát azok a gyermekek, akiket pontosan egy évvel ezelőtt engedtek el a fegyveres erők szervezetünknek köszönhetően.

Anna Hadjixiros, az UNICEF képviselője Dél-Szudánban

Az Észak-kelet Nigériában dúló fegyveres konfliktusok a gyermekeket érintik a legsúlyosabban, közülük is a lánygyermekeket, akik különösen védtelenek a támadásokkal szemben. A tanácsadás, lelki támogatás és az oktatási programok, amelyekben az UNICEF részesíti őket, reményt és lehetőségeket biztosítanak számukra egy jobb élethez. Engem pedig semmi nem tesz büszkébbé és boldogabbá annál a gondolatnál, hogy van számukra kiút.

Miatta Abdulai-Clark, UNICEF munkatárs Nigériában

Nagyon szeretem a munkámat. Büszke vagyok rá, hogy gyerekeken segíthetek. A menekülttáborban élő anyák nagyon pozitívan állnak az oltásokhoz, mert hisznek benne, hogy megvédi a gyermekeiket a betegségektől. Sokat számít az is, hogy az egészségügyi szakemberek is ezt a tudást terjesztik a családok körében.

Dr Almanti, gyermekorvos Jordániában

Az UNICEF koppenhágai ellátóközpontjában dolgozom, amely a világ legnagyobb humanitárius segélyszállítmányokat tartalmazó raktára. Az én feladatom, hogy a segítség minél hamarabb szállítható legyen és eljusson a katasztrófa sújtotta területekre. Dánián kívül még Dubaiban és Panamában van hasonló óriási raktárunk, ahonnan az UNICEF segélykészletei 72 órán belül eljuthatnak a világ bármely pontjára.

Pablo Panadero, logisztikai szakember Dániában

Hogyan segít az UNICEF Magyarországon?

Szervezetünk 44 éve dolgozik Magyarországon. A világ legnagyobb és leghosszabb ideje működő gyermekjogi szervezeteként mindig ott segítünk, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik. Küzdünk a gyerekek jogainak érvényesüléséért, a hátrányos helyzetű gyerekek kiteljesedéséért, a gyermekbántalmazás- és a gyerekkereskedelem ellen, a gyerekek véleményének hangsúlyozásáért, valamint a gyerekek jóllétéért. Tudjon meg többet:

2018 őszétől hazai rászoruló gyerekeknek indított új programot az UNICEF Magyarország. A program célja, hogy hátrányos helyzetű fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben.

KILÁTÓ ÉLMÉNYPROGRAM

Az “Ébresztő-óra” az UNICEF Magyar Bizottság első országos iskolai programja, amelynek keretében az UNICEF által kiképzett előadók tartanak interaktív előadásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozás témá​i​:​ ​gyermekjogok,​ ​gyermekek helyzete a világban​, gyermekekkel szembeni erőszak.

ÉBRESZTŐ-ÓRA

Az UNICEF Magyarország 2018 és 2019 után 2021-ben is meghirdeti a “Rajtad áll a jövőd!” nevű programját, amellyel 14-24 éves magyarországi fiatalok számára teremt lehetőséget, hogy a saját jövőjüket aktívan alakíthassák.

RAJTAD ÁLL A JÖVŐD

Az UNICEF Magyarország 2018-tól kiemelten foglalkozik a gyermekkereskedelem problémájával és a veszélyeztetett magyar gyerekek védelmével. Kezdeményezésünk célja a gyermekkereskedelem megelőzése, a veszélyeztetett gyermekekkel, illetve az áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek célzott felkészítése és a szemléletformálás. Hiszünk abban, hogy a küzdelem fontos része a jogok tudatosítása is, gyermekkortól kezdve.

GYERMEKKERESKEDELEM ELLENI KÜZDELEM

A magyar társadalom 79 százaléka rendszeres internethasználó, a 10-18 éves gyerekek 88 százaléka rendelkezik profillal közösségi oldalakon. Az online zaklatás, csakúgy, mint a többi bántalmazási forma, rossz érzéseket kelt a gyerekekben, aláássa az önbizalmukat, az önértékelésüket, súlyos esetben barátaiktól is elszigeteli őket. Veszélyes jelenségről van szó, de fontos, hogy tudjuk: van megoldás. Az UNICEF a probléma megelőzésére és kezelésére is nagy hangsúlyt fektet: a gyerekeket és a szülőket is hasznos tanácsokkal segíti.

CYBERBULLYING - ONLINE ZAKLATÁS

Minden eddiginél nagyobb összefogásra van szükség!

Rendszeres adományozóként Ön is tehet azért, hogy a világ bármely pontján elérhessük a rászoruló gyermekeket, és ott segíthessünk, ahol arra a legnagyobb szükség van!

 

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Minden, amit a rendszeres támogatásról tudni érdemes

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára.

Az adományozás leggyorsabb módja a bankkártyás támogatás. Az oldal tetejére görgetve először válassza ki a havi támogatása összegét. Néhány személyes adat megadása után kérjük, mindenképpen járuljon hozzá, hogy e-mailen és telefonon keresztül tarthassuk Önnel a kapcsolatot. Az adatok megadása után az „Adományozok” gombra kattintva átjut az OTP Simple-Pay felületére, ahol beregisztrálhatja a bankkártyáját. A sikeres regisztrációt követően visszaigazoló e-mailt kap, és az első támogatása azonnal át is érkezik az UNICEF-hez.

Amennyiben módosítana az adománya összegén, szüneteltetné, vagy leállítaná azt, vagy frissítené az elérhetőségeit, keressen minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a +362014923 számon, vagy e-mailen keresztül a rendszeresadomany@unicef.hu címen.

Bankkártyacsere vagy számlaváltás esetén a támogatása megszűnik, mert a beregisztrált bankkártyához kötődik az ismétlődő fizetés. A rendszeres támogatás folytatásához új bankkártyáját akár ezen az oldalon, akár az unicef.hu/segitek-en is újra regisztrálhatja.

A felajánlott havi rendszeres támogatás minden hónap 10-én érkezik meg hozzánk, amennyiben ezt a számlaegyenlege lehetővé teszi. Abban az esetben, ha a támogatás átérkezése sikertelen, a hónap második felében ismét megkíséreljük a megbízás teljesítését. Az adomány célba érésének az a feltétele, hogy az említett időszakok valamelyikében legyen elegendő pénz a regisztrált számlán. Köszönjük, ha erre figyelmet fordít! Mindenképpen felvesszük Önnel a kapcsolatot, ha több hónapig nem érkezik meg a támogatása.

Szervezetünk különösen nagyra becsüli a rendszeres támogatóit, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat e-mailben havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről és hazai eseményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad teljes körű tájékoztatást. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenképpen járuljon hozzá, hogy e-mailen és telefonon keresztül tarthassuk Önnel a kapcsolatot!

Az UNICEF nemzetközi programjairól itt olvashat bővebben:

https://unicef.hu/unicef-a-vilagban/

Legfrissebb híreinket itt találja: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/

Az adományok eloszlását itt követheti nyomon hónapról hónapra:

https://open.unicef.org/

Nagy örömünkre Etikus Szervezetként vagyunk nyilvántartva, mert elfogadtuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság:    http://www.atlathatosag.eu/#tagok

Segítsen Ön is

a válságban élő gyerekeken!

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK