Gyermekjogok

Mit tesz az UNICEF Magyarországon a gyermekbántalmazás ellen?

A gyermekek védelme az erőszak valamennyi formájától alapvető jog, amelyet a hazánk által 1991-ben elfogadott ENSZ Gyermekjogi egyezménye és más nemzetközi emberi jogi szerződések és normák biztosítanak. Magyarországon is törvény tiltja a gyerekbántalmazást. Mégis riasztó számok látnak napvilágot a bírósági, rendőrségi statisztikákból. 

Körülbelül évi 15000 gyerek lesz áldozata erőszakos bűncselekménynek.

Az erőszak azonban még ma is túlzott mértékben van jelen a gyermekek életében világszerte – függetlenül gazdasági és társadalmi környezettől, kultúrától, vallástól vagy etnikumtól. Az erőszaknak egyaránt vannak azonnali és hosszú távú következményei.

A hallgatás, a titok és a magány választása nem megoldás. Hiszünk abban, hogy a legtöbbet megelőzéssel és a téma iránti közöny ledöntésével tehetünk a bántalmazás ellen.

Ezért fejlesztettük gyerekek számára, ingyenesen letölthető telefonos applikációnkat, a HelpAPP-et, amely tájékoztatást, segítséget nyújt az erőszakhelyzetek felismerésére. Ezért végzünk rendszeresen felméréseket a bántalmazás témájában (pl. sport és erőszak, valamint a gyerekjogok és a gyerekbántalmazás témájában). Ezért indítottuk el ingyenes, jogsegély szolgáltatásunkat, ahová várjuk a szakemberek, szülők és gyerekek kérdéseit a gyerekbántalmazás kapcsán.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek