Két kis dínó a világ körül

Lepd meg Te is gyermekedet egy névre szóló postai levélcsomag-sorozattal! Berg Judit legújabb, máshol nem olvasható két kis dínós meséivel páratlan kalandokban lesz részük a legkisebb felfedezőknek is!

REGISZTRÁLOK 

A gyerekek nagyon szeretnek névre szóló levelet kapni! Regisztrálj az UNICEF és a két kis dínó egy éven át tartó, mesés világ körüli útjára, amelynek során gyermeked 12 névre szóló levélben ismerkedhet meg távoli országokkal és az ott élő gyerekekkel. Az összeállítás tökéletes választás lehet 4-10 év közötti gyerekek számára.

Iratkozz fel havi 2.500 Ft-os rendszeres adomány ellenében a programra, és legyél rendszeres támogatónk! Külföldi lakcím esetén, a megemelkedett postaköltségek miatt, a havi összeg 3.750 Ft lesz.

Az utazás havidíja egyszersmind adomány is, amelynek az összege minden hónapban automatikusan beérkezik az UNICEF-hez. Ezzel a felbecsülhetetlen támogatással lehetővé teszed, hogy folyamatos és kiszámítható segítséget nyújtsunk a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek, és azt, hogy egy boldogabb, egészségesebb és biztonságosabb világot építsünk a számukra.

REGISZTRÁLOK 

Mi van a csomagban?

MESE

Berg Judit két kis dínójának UNICEF-es kalandjai csak itt olvashatóak! Trikó és Nyamm izgalmas utazások során ismerkedik meg távoli országokban élő gyerekekkel, amely a mesesorozat egy különleges folytatása.

MAPPA

Egy kihajtható mappa, amiben lefűzhetitek a 12 levélcsomag tartalmát, gyermeked pedig összegyűjtheti útlevelébe a 12 országhoz tartozó pecsétet.

KÉPESLAP

Gyermeked minden hónapban névre szóló képeslapot kap attól a gyerektől, akivel a két kis dínó az adott országban történő kalandok során összebarátkozik.

 

TÉRKÉP

A 12 hónap során 12 országba kalauzolják el a dínók a felfedezőket. A térképet a gyerekek kiszínezhetik és bejelölhetik az egyes állomásokat.

INFÓ KÁRTYA

A 12 országhoz 12 ismeretterjesztő kártya tartozik, amelyek a legérdekesebb tudnivalókat mutatják be. Távoli vidékekre kalauzolják el a gyerekeket, akik az ország földrajzáról, történelméről, állat- és növényvilágáról is tanulhatnak.

FELADATOK

Az országokhoz tematikus feladatlapok tartoznak, amelyek segítik a gyerekek készségeinek fejlesztését, játékos tanulását és hasznos időtöltését.

 

MATRICA

Minden csomaghoz országzászló, útlevél pecsét, mókás állat- és növényfigurák tartoznak, amelyeket a feladatlapokon, a mappában és a térképen kell elhelyezniük a kalandoroknak.

ÍGY SEGÍTÜNK

Egy levél, ami elsődlegesen a szülőknek szól, de érdekes információkkal szolgálhat a legkisebbeknek is. A 12 országban megismert gyerekek történetein keresztül meséljük el, hogy milyen munkát folytat az UNICEF az adott térségben élő gyerekekért.

Utazz a világ körül gyermekeddel még ma!

Az UNICEF két kis dínós mesecsomagja telis-tele van olyan izgalmakkal és érdekességekkel, amelyek segítségével minden gyerek örömmel fedezheti fel a világ szépségeit az otthonából minden egyes hónapban.

 

Az utazás során a levélküldemények megérkezése előtt havi egy alkalommal emailt küldünk neked, amely tartalmazza a postai feladás napját, valamint egy rövid összefoglalót. Így előre felkészülhetsz a soron következő témából, hogy aztán minél hatékonyabban használhassátok fel együtt a csomagot.

 

Réka, szülő

,,Szuperek a csomagok, játékosan tanulunk, igazi minőségi időt tölthetünk együtt a lányommal.”

Félix, 7 éves

,,Az infókártyák és a feladatlapok  kedvenceim.”

Gábor, nagyszülő

,,Egy remek lehetőség arra, hogy az unokám megismerje a távoli országokat és a különböző kultúrákat. Emellett pedig a nehéz helyzetben élő gyermekeken is segítünk a mesecsomaggal.”

Ajánlás Berg Judittól, a Két Kis Dínó könyvek írójától:

Sziasztok!

Egy nagyon izgalmas meglepetésről szeretnék beszámolni nektek. A két kis dínó összefogott az UNICEF-fel, hogy egy világkörüli utazás során hírt adjanak a távoli országokban élő gyerekekről. Kalandjaikról levelekben számolnak be, amelyek mindegyike egy-egy valós helyszínen játszódó mese. A leveleket a regisztráló gyerekek számára névre szólóan küldik el, hogy havonta megérkezzen a postaládájukba. A levelek mellé térképet, képeslapot, megoldandó feladatokat és sok-sok érdekes információt is kapnak a kalandvágyó olvasók. Utazásuk 12 hónapig tart, a 12 hónap alatt 12 országból jelentkezik Trikó és Nyamm. A gyerekek nemcsak együtt kalandoznak a dínókkal, hanem közben együtt nehéz körülmények között élő gyerekeken is segítenek.

Szeretettel ajánlom ezt az utazást minden fiatal felfedezőnek!

Berg Judit

REGISZTRÁLOK

Így mókázik a Két Kis Dínó.

 

Trikó és Nyamm szeretnek viccelődni, néha kicsit rosszalkodni is. Egyik kedvenc szavajárásuk például Büdipest, amit még a Zsírkréta korban tett látogatásuk során tanultak el egy barátjuktól, és amit azóta is nagy örömmel használnak. Néhány vicces dolgot ebben az utazásban is hallani fogtok tőlük.

Ajánlás Kőszeghy Csillától, a Két Kis Dínó könyvek illusztrátorától:

Sziasztok!

Én illusztrálom Berg Judit A Két kis dinó a zsírkréta korban című könyvsorozatát, így az UNICEF két kis dínós mesecsomagjának elkészítésében is részt vettem. Szabadúszó illusztrátor vagyok. Munkáim megjelentek gyermekkönyvekben, magazinokban, tankönyvekben, animációs filmekben. Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetemen képgrafika szakon végeztem, majd Londonban tanultam illusztrációt a Kingston University-n. Illusztrálás mellett képeskönyveket is írok, kiállításokon veszek részt. 

Utazz te is Trikóval és Nyammal a világ körül!

Kőszeghy Csilla

REGISZTRÁLOK

Hogyan tudsz feliratkozni?

1. Regisztrálj rendszeres támogatóként!

A feliratkozást ezen a felületen havi 2.500 Ft-os rendszeres adomány ellenében tudod elindítani, amely minden hónapban bankkártya-regisztrációs támogatás formájában automatikusan megérkezik hozzánk, és egy levélcsomagot jelent a címzettednek. Külföldi lakcím esetén, a megnövekedett postaköltségek miatt, a havi összeg 3.750 Ft lesz.

2. Postán küldjük a névre szóló csomagokat

Amennyiben az adott hónap 20. napja előtt regisztráltál, akkor az azt követő hónap első két hetében érkezik meg a küldemény az általad megadott címzett nevére és postacímére.

Ha a regisztrációd 20 – 30/31. között történt, akkor a követő hónap 7. munkanapja körül tudjuk postázni a csomagotokat. Belföldi kézbesítésnél a feladástól számított 7-10, külföldi cím esetében legalább 10-14 munkanappal kell számolni a levelek érkezésére.

Ha más gyermekét lepnéd meg a csomaggal, akkor a szülőtől vagy a gyámtól megérkezett jóváhagyást követően kezdjük meg a kézbesítést.

3. Kezdődhet a kalandozás!

Az első adományozást követően megkezdődik az utazás, amelynek során 12 hónapon keresztül havi egy alkalommal a címzett megkapja az egyes országokhoz tartozó küldeményeket.

REGISZTRÁLOK 

 

Regisztrációval kapcsolatos információk

A regisztrációval vállalod, hogy havi 2.500 Ft-os (külföldi cím esetén 3.750 Ft-os) rendszeres adománnyal támogatod az UNICEF munkáját, amely bankkártya-regisztrációs fizetésed okán minden hónapban automatikusan átérkezik hozzánk. Mi pedig 12 hónapon keresztül postázzuk a címzetted számára a küldeményeket. Az automatikus adományozás a világ körüli út végeztével sem áll le, támogatásodat azonban Te magad bármikor lemondhatod, a 12 hónapot követően pedig tetszésed szerint módosíthatod az összegét. Reméljük, hogy lesz lehetőséged a tevékenységünk mellett állni a későbbiekben is, hogy veled együtt minél több nehéz sorsú gyereknek segíthessünk szerte a világon! Köszönjük!

Minden, amit érdemes tudnod!

A két kis dínó kalandjairól szóló könyvsorozat a Pagony Kiadó gondozásában jelent meg, Berg Judit meséivel és Kőszeghy Csilla rajzaival. Főhősei Trikó és Nyamm, vicces mesefigurák, akik rendkívül népszerűek a 4-10 éves gyerekek között. Az UNICEF és a két kis dínó megalkotói azért fogtak össze, hogy elkalauzolják a gyerekeket és szüleiket távoli vidékek országaiba, ahol bepillantást nyerhetnek a helyiek életébe és az UNICEF gyermekekért folytatott munkájába.

A feliratkozásod összege egyben adomány is, amelyet 100%-ban az UNICEF kap meg, és azt programjainak finanszírozására fordítja.

Amennyiben az adott hónap 20. napja előtt regisztráltál, akkor az azt követő hónap első két hetében érkezik meg a küldemény az általad megadott címzett nevére és postacímére.

Ha a regisztrációd 20 – 30/31. között történt, akkor a követő hónap 7. munkanapja körül tudjuk postázni a csomagotokat. Belföldi kézbesítésnél a feladástól számított 7-10, külföldi cím esetében legalább 10-14 munkanappal kell számolni a levelek érkezésére.

Amennyiben nem Te vagy a gyerek szülője vagy gyámja, akkor is van lehetőség a gyermek részére névre szóló, megszemélyesített levelet postázni, ha a szülőtől megkapjuk a hozzájárulást. Ha ilyen céllal regisztrálsz, kérjük, hogy add meg a gyermek szülőjének elérhetőségét is a feliratkozáskor. Ha feliratkoztál, de a szülőtől nem kapjuk meg időben az információkat, akkor a Te nevedre és címedre érkeznek az anyagok.

A későbbiekben a csomagok minden hónap elején kerülnek a postaládákba, összesen 12 hónapon át egy-egy alkalommal.

Az UNICEF 190 országban dolgozik a gyerekek jogainak védelméért. Minden egyes nap azért dolgozunk, hogy a gyerekek hozzáférjenek a megfelelő mennyiségű és minőségű élelemhez, ivóvízhez, egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz és egy biztonságos gyerekkorhoz.

Támogatásotoknak köszönhetően a családokkal és a kormányokkal együtt küzdhetünk a szegénységből eredő problémák ellen, amelyek gyakran ahhoz vezetnek, hogy a gyerekek legalapvetőbb szükségletei sincsenek kielégítve. Az UNICEF rendszeres támogatójaként, a Két Kis Dínó program feliratkozójaként egy olyan nagy család részévé válhatsz, akiknek fontos a világ nehéz sorsú gyermekeinek védelme.

Egyhavi 2.500 Ft-os támogatásod:

  • 300 adag terápiás élelmiszerkészítményt jelent a súlyosan alultáplált gyerekek életének megmentésére, vagy
  • 3000 db víztisztító tablettát eredményez, amelyből 100 gyerek egyhavi ivóvízszükségletét tudjuk fedezni
  • 110 adag kanyaró elleni védőoltást vásárolhatunk, amely 55 gyerek védelmét teszi lehetővé, vagy
  • 37 család számára tudunk szúnyoghálót biztosítani, amely megóvja őket a halálos maláriától, vagy
  • 222 gyereknek vásárolhatunk füzeteket és írószereket, hogy legyen miben gyakorolniuk az iskolában

Köszönjük, hogy támogatod az UNICEF munkáját szerte a világban!

 

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri bankkártya-regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A bankkártya-regisztrációs vagy ismétlődő fizetésről itt olvashatsz többet: https://unicef.hu/felhasznalasi-feltetelek A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára. A két kis dínó előfizetés egyben rendszeres adományozói státuszt is keletkeztet.

A két kis dínós feliratkozással rendszeres támogatóvá válsz, ami az utazás végével nem szűnik meg automatikusan. Támogatásodat azonban bármikor lemondhatod, akár az út közben is. A támogatás összegét azonban csak a 12 hónapot követően módosíthatod tetszésed szerint, ugyanis a minimum adományösszeg a csomagokhoz kötődik.  Amennyiben szüneteltetnéd vagy leállítanád adományod, vagy frissítenéd az adataidat, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a 06-1-225-8818 számon, vagy e-mailen keresztül a ketkisdino@unicef.hu címen.
Reméljük, hogy lesz lehetőséged a tevékenységünk mellett állni a későbbiekben is, hogy minél több nehéz sorsú gyereknek segíthessünk szerte a világon! Köszönjük!

Külföldre postázunk az Európai Unió tagállamaiba, valamint Izlandra, Norvégiába, Svájcba és Liechtensteinbe. A  megnövekedett postaköltségek miatt külföldi feliratkozóinknak 3750 Ft a havi regisztrációs díj.

Maradjunk kapcsolatban!

Ha kérdésed merült fel, írj nekünk e-mailben: ketkisdino@unicef.hu vagy hívj minket telefonon: 06-1-225-8818.

Kereshetsz minket Facebookon is: UNICEF Magyarország

A Két Kis Dínó program Adatvédelmi Tájékoztatóját a linkre kattintva érheted el.

Köszönetet mondunk

a meseszövegért Berg Juditnak,

az illusztrációért Kőszeghy Csillának,

és a Pagony Kiadónak, hogy a sorozat megjelenését lehetővé tette.

IRATKOZZ FEL MÉG MA

és legyen része gyermekednek egy különleges utazásban!

REGISZTRÁLOK

Lépj velünk kapcsolatba!

Amennyiben kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, add meg valamelyik elérhetőségedet, és felvesszük veled a kapcsolatot!
E-mail
Telefonszám
Üzenet
Köszönjük, hogy felvetted velünk a kapcsolatot!
Sajnos ez most nem sikerült, kérjük próbáld meg újra.