Két kis dínó a világ körül

Lepd meg gyermekedet egy névre szóló levélcsomag-sorozattal, és fedezzétek fel együtt a világot!

Berg Judit legújabb, máshol nem olvasható meséivel páratlan kalandokban lesz részük a legkisebb felfedezőknek is!

A gyerekek nagyon szeretnek névre szóló levelet kapni! Fizess elő az UNICEF és a két kis dínó 12 hónapon át tartó, mesés világ körüli útjára, amelynek során gyermeked 12 névre szóló levélben ismerkedhet meg távoli országokkal és az ott élő gyerekekkel. Az összeállítás tökéletes választás lehet 4-10 év közötti gyerekek számára.

Iratkozz fel havi 2.500 Ft-os rendszeres adomány ellenében a programra még ma!

Előfizetésed egyszersmind adomány, amelynek az összege 100%-ban az UNICEF-hez érkezik meg. Előfizetőként rendszeres támogatóvá is válsz, és lehetővé teszed, hogy segítséget nyújtsunk a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek, hogy egy boldogabb, egészségesebb és biztonságosabb világot építsünk a számukra.

ELŐFIZETEK 

Mi van a csomagban?

MESE

Berg Judit két kis dínójának UNICEF-es kalandjai csak itt olvashatóak! Trikó és Nyamm izgalmas utazások során ismerkedik meg távoli országokban élő gyerekekkel, amely a mesesorozat egy különleges folytatása.

MAPPA

Egy kihajtható mappa, amiben lefűzhetitek a 12 levélcsomag tartalmát, gyermeked pedig összegyűjtheti útlevelébe a 12 országhoz tartozó pecsétet.

KÉPESLAP

Gyermeked minden hónapban névre szóló képeslapot kap attól a gyerektől, akivel a két kis dínó az adott országban történő kalandok során összebarátkozik.

 

TÉRKÉP

A 12 hónap során 12 országba kalauzolják el a dínók a felfedezőket. A térképet a gyerekek kiszínezhetik és bejelölhetik az egyes állomásokat.

INFÓ KÁRTYA

A 12 országhoz 12 ismeretterjesztő kártya tartozik, amelyek a legérdekesebb tudnivalókat mutatják be. Távoli vidékekre kalauzolják el a gyerekeket, akik az ország földrajzáról, történelméről, állat- és növényvilágáról is tanulhatnak.

FELADATOK

Az országokhoz tematikus feladatlapok tartoznak, amelyek segítik a gyerekek készségeinek fejlesztését, játékos tanulását és hasznos időtöltését.

 

MATRICA

Minden csomaghoz országzászló, útlevél pecsét, mókás állat- és növényfigurák tartoznak, amelyeket a feladatlapokon, a mappában és a térképen kell elhelyezniük a kalandoroknak.

ÍGY SEGÍTÜNK

Egy levél, ami elsődlegesen a szülőknek szól, de érdekes információkkal szolgálhat a legkisebbeknek is. A 12 országban megismert gyerekek történetein keresztül meséljük el, hogy milyen munkát folytat az UNICEF az adott térségben élő gyerekekért.

Utazz a világ körül gyermekeddel még ma!

Az UNICEF két kis dínós mesecsomagja telis-tele van olyan izgalmakkal és érdekességekkel, amelyek segítségével minden gyerek örömmel fedezheti fel a világ szépségeit az otthonából minden egyes hónapban.

 

Ajánlás Berg Judittól, a Két Kis Dínó könyvek írójától:

Sziasztok!

Egy nagyon izgalmas meglepetésről szeretnék beszámolni nektek. A két kis dínó összefogott az UNICEF-fel, hogy egy világkörüli utazás során hírt adjanak a távoli országokban élő gyerekekről. Kalandjaikról levelekben számolnak be, amelyek mindegyike egy-egy valós helyszínen játszódó mese. A leveleket az előfizető gyerekek számára névre szólóan küldik el, hogy havonta megérkezzen a postaládájukba. A levelek mellé térképet, képeslapot, megoldandó feladatokat és sok-sok érdekes információt is kapnak a kalandvágyó olvasók. Utazásuk 12 hónapig tart, a 12 hónap alatt 12 országból jelentkezik Trikó és Nyamm. A gyerekek nemcsak együtt kalandoznak a dínókkal, hanem közben együtt nehéz körülmények között élő gyerekeken is segítenek.

Szeretettel ajánlom ezt az utazást minden fiatal felfedezőnek!

Berg Judit

ELŐFIZETEK

Így mókázik a Két Kis Dínó.

 

Trikó és Nyamm szeretnek viccelődni, néha kicsit rosszalkodni is. Egyik kedvenc szavajárásuk például Büdipest, amit még a Zsírkréta korban tett látogatásuk során tanultak el egy barátjuktól, és amit azóta is nagy örömmel használnak. Néhány vicces dolgot ebben az utazásban is hallani fogtok tőlük.

Ajánlás Kőszeghy Csillától, a Két Kis Dínó könyvek illusztrátorától:

Sziasztok!

Én illusztrálom Berg Judit A Két kis dinó a zsírkréta korban című könyvsorozatát, így az UNICEF két kis dínós mesecsomagjának elkészítésében is részt vettem. Szabadúszó illusztrátor vagyok. Munkáim megjelentek gyermekkönyvekben, magazinokban, tankönyvekben, animációs filmekben. Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetemen képgrafika szakon végeztem, majd Londonban tanultam illusztrációt a Kingston University-n. Illusztrálás mellett képeskönyveket is írok, kiállításokon veszek részt. 

Utazz te is Trikóval és Nyammal a világ körül!

Kőszeghy Csilla

ELŐFIZETEK

Hogyan tudsz előfizetni?

1. Regisztrálj rendszeres támogatóként!

Az előfizetést ezen a felületen havi 2.500 Ft-os rendszeres adomány ellenében tudod elindítani, amely minden hónapban bankkártya-regisztrációs támogatás formájában automatikusan megérkezik hozzánk, és egy levélcsomagot jelent a címzettednek.

2. Postán küldjük a névre szóló csomagokat

A leveleket minden hónap utolsó munkanapján adjuk postára, hogy a lehető leghamarabb megérkezzen az ajándék. Ha más gyermekét lepnéd meg a csomaggal, akkor a szülőtől vagy a gyámtól megérkezett jóváhagyást követően kezdjük meg a kézbesítést.

3. Kezdődhet a kalandozás!

Az első adományozást követően megkezdődik az utazás, amelynek során 12 hónapon keresztül havi egy alkalommal a címzett megkapja az egyes országokhoz tartozó küldeményeket.

ELŐFIZETEK 

 

Előfizetéssel kapcsolatos információk

Az előfizetéssel vállalod, hogy havi 2.500 Ft-os rendszeres adománnyal támogatod az UNICEF munkáját, amiért cserébe mi 12 hónapon keresztül postázzuk a címzett számára a küldeményeket. Támogatásodat bármikor lemondhatod, a 12 hónapot követően pedig tetszésed szerint módosíthatod. Reméljük, hogy lesz lehetőséged a tevékenységünk mellett állni a későbbiekben is, hogy minél több nehéz sorsú gyereknek segíthessünk szerte a világon! Köszönjük!

Minden, amit érdemes tudnod!

A két kis dínó kalandjairól szóló könyvsorozat a Pagony Kiadó gondozásában jelent meg, Berg Judit meséivel és Kőszeghy Csilla rajzaival. Főhősei Trikó és Nyamm, vicces mesefigurák, akik rendkívül népszerűek a 4-10 éves gyerekek között. Az UNICEF és a két kis dínó megalkotói azért fogtak össze, hogy elkalauzolják a gyerekeket és szüleiket távoli vidékek országaiba, ahol bepillantást nyerhetnek a helyiek életébe és az UNICEF gyermekekért folytatott munkájába.

Az előfizetésed összege egyben adomány is, amelyet 100%-ban az UNICEF kap meg, és azt programjainak finanszírozására fordítja.

Az első csomag az első adomány átérkezte után kerül kiküldésre. A postai feladás technikai okokból minden hónap utolsó munkanapján tud megtörténni.

Amennyiben nem Te vagy a gyerek szülője vagy gyámja, akkor is van lehetőség a gyermek részére névre szóló, megszemélyesített levelet postázni, ha a szülőtől megkapjuk a hozzájárulást. Ha ilyen céllal fizetsz elő, kérjük, hogy add meg a gyermek szülőjének elérhetőségét is a feliratkozáskor. Ha feliratkoztál, de a szülőtől nem kapjuk meg időben az információkat, akkor a Te nevedre és címedre érkeznek az anyagok.

A későbbiekben a csomagok minden hónap elején kerülnek a postaládákba, összesen 12 hónapon át egy-egy alkalommal.

Az UNICEF 190 országban dolgozik a gyerekek jogainak védelméért. Minden egyes nap azért dolgozunk, hogy a gyerekek hozzáférjenek a megfelelő mennyiségű és minőségű élelemhez, ivóvízhez, egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz és egy biztonságos gyerekkorhoz.

Támogatásotoknak köszönhetően a családokkal és a kormányokkal együtt küzdhetünk a szegénységből eredő problémák ellen, amelyek gyakran ahhoz vezetnek, hogy a gyerekek legalapvetőbb szükségletei sincsenek kielégítve. Az UNICEF rendszeres támogatójaként, a Két Kis Dínó program előfizetőjeként egy olyan nagy család részévé válhatsz, akiknek fontos a világ nehéz sorsú gyermekeinek védelme.

A 12 hónap alatt a havi 2.500 Ft-os támogatásodból:

  • 300 adag terápiás élelmiszerkészítményt jelent a súlyosan alultáplált gyerekek életének megmentésére, vagy
  • 3000 db víztisztító tablettát eredményez, amelyből 100 gyerek egyhavi ivóvízszükségletét tudjuk fedezni
  • 110 adag kanyaró elleni védőoltást vásárolhatunk, amely 55 gyerek védelmét teszi lehetővé, vagy
  • 37 család számára tudunk szúnyoghálót biztosítani, amely megóvja őket a halálos maláriától, vagy
  • 222 gyereknek vásárolhatunk füzeteket és írószereket, hogy legyen miben gyakorolniuk az iskolában

Köszönjük, hogy támogatod az UNICEF munkáját szerte a világban!

 

Támogatásodat bármikor lemondhatod, a 12 hónapot követően pedig tetszésed szerint módosíthatod. Amennyiben szüneteltetnéd vagy leállítanád adományod, vagy frissítenéd az adataidat, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a 06-1-225-8818 számon, vagy e-mailen keresztül a ketkisdino@unicef.hu címen.
Reméljük, hogy lesz lehetőséged a tevékenységünk mellett állni a későbbiekben is, hogy minél több nehéz sorsú gyereknek segíthessünk szerte a világon! Köszönjük!

Sajnálatos módon jelen pillanatban csak magyarországi címre van lehetőségünk postázni a csomagokat. Ezért szíves elnézésedet kérjük! Amennyiben lehetőség nyílik rá, hogy külföldi címekre is megérkezzenek Trikó és Nyamm legújabb kalandjai, szervezetünk felveszi veled a kapcsolatot.

Ha esetleg szeretnéd, hogy telefonon keressenek fel a kollégák, kérjük,  e-mail formájában küldd el telefonszámodat a ketkisdino@unicef.hu címre, hogy mihamarabb értesíthessük!

Maradjunk kapcsolatban!

Ha kérdésed merült fel, írj nekünk e-mailben: ketkisdino@unicef.hu vagy hívj minket telefonon: 06-1-225-8818.

Kereshetsz minket Facebookon is: UNICEF Magyarország

A Két Kis Dínó program Adatvédelmi Tájékoztatóját a linkre kattintva érheted el.

Köszönetet mondunk

a meseszövegért Berg Juditnak,

az illusztrációért Kőszeghy Csillának,

és a Pagony Kiadónak, hogy a sorozat megjelenését lehetővé tette.

IRATKOZZ FEL MÉG MA

és legyen része gyermekednek egy különleges utazásban!

ELŐFIZETEK