UNICEF Gyerekhang

Globális kampány a gyerekek világnapján

A gyerekeknek joguk van arra, hogy az őket érintő kérdésekről információkhoz jussanak, hogy a számukra fontos kérdésekről véleményt nyilvánítsanak, hogy az őket érintő döntésekben részt vegyenek s nekünk, felnőtteknek kötelességünk, hogy meghalljuk ezeket a gyerekhangokat. A ma gyerekei lesznek a holnap felnőttjei, be kell vonnunk őket a döntési folyamatokba, velük együtt kell alakítanunk a jövőt. Össze kell fogni a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy többre legyünk képesek, s hogy egy méltányosabb és fenntarthatóbb világban élhessünk, ahol egyaránt jó felnőttnek és gyereknek lenni.

A Gyerekek Világnapja egy nap gyerekekkel gyerekekért, az egész világon, hogy megmentsük őket, harcoljunk a jogaikért és segítsünk nekik jövőt építeni.

Ez az UNICEF Gyerekhang.

Egy mókás nap komoly üzenettel, amikor a gyerekek átveszik a felnőttek szerepeit a médiában, üzleti életben, sportban, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek jogainak fontosságára. Görgess lejjebb, és nézd meg, hogy hol 🙂 És az is kiderül, hogy miért kék a Lánchíd? 😉

 

Maradjunk kapcsolatban! Csatlakozz hozzánk, ha a gyerekek hangja neked is számít és szívesen segítesz gyerekeken!

Teljes név
Email cím
Telefonszám

Akik hangot adnak a gyerekeknek

2017 novemberében számos magyar helyszínen átadják /átadták a terepet a gyerekeknek – a médiában, az államigazgatásban, országos intézményeknél, színházakban, nagykövetségeken, nagyvállalatoknál és a sport területén is.

Résztvevő partnereink: OTP Bank, Market Zrt., Telenor, dm Magyarország, Wizz Air, Budapest Eye, Róbert Károly Magánkórház,  Pappas Autó, Amerikai Nagykövetség, Svéd Nagykövetség, Játékszín, Nemzeti Színház,  Katona József Színház, Radnóti Színház, Örkény Színház, Országos Mentőszolgálat, Országos Rendőr-főkapitányság, Magyar Nemzeti Levéltár, Országház, Oktatási Jogok Biztosának Hivatala, Néprajzi Múzeum, JCDecaux, TMC Management

A programhoz csatlakoznak UNICEF Gyerekbarát Települések is, Budaörs, Orosháza és Zalaegerszeg.

World Children’s Day – Globális UNICEF kampány a Gyermekek Világnapján

A programban részt vesznek többek között David Beckham, Katy Perry, Millie Bobby Brown, Hugh Jackman, továbbá államelnökök, miniszterelnökök, világszervezetek vezetői.

 

Megnézem, mi történt még a világban

Csatlakozz hozzánk!

A kampányban részt vehetnek iskolák, ahol a gyerekek november 20-án különböző aktivitásokkal mutathatják meg a hangjukat. A Mozdulj a gyerekekért kampányunkba a sportolni vágyókat várjuk.

Pályázat

November 20-a 1989 óta a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból az UNICEF Magyarország alkotópályázatot hirdetett 7-18 éves gyermekek számára. A pályázók két téma közül választhattak: „A világ, amelyben élünk”, illetve „Felnőttként ilyen világban szeretnék élni…”

Szeretnénk köszönetet mondani a pályázatok elbírálásában segítő szakmai zsűrinek is! A fotók kiválasztásában Korniss Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus segített nekünk. A videók között Miki357, kliprendező hozta meg a végső döntést. Miki357 olyan napjainkban ismert előadókkal, mint a Wellhello vagy Péterfy Bori. A rajzpályázatokat Labancz István, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára bírálta. Az esszék és versek közül pedig Závada Péter, költő választotta ki a legjobbakat.

Nyerteseket 3 kategóriában hirdettünk, 7-10 éves, 11-14 éves és 15-18 éves korosztályban.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek

Havi rendszeres adományoddal sokat tehetsz a világ gyermekeiért.

Segítek